Sentluisā masu protestu laikā aizturēti vairāk nekā 80 cilvēki

© JEWEL SAMAD / AFPПротесты в Сент-Луисе после оправдания полицейского, убившего афроамериканца, 15.09.2017
Протесты в Сент-Луисе после оправдания полицейского, убившего афроамериканца, 15.09.2017 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Protesta akcijās Sentluisā cietuši vismaz astoņi policijas darbinieki.

RĪGA, 18. septembris — Sputnik. Sentluisas pilsētas (Misūri štats, ASV) policija aizturējusi vairāk nekā 80 cilvēkus pilsētā izveidojušos masu protestu dēļ, vēsta RIA Novosti.

"Esam konfiscējuši vismaz piecus ieročus; neviens no tiem nav izmantots," – pastāstīja pilsētas policijas priekšnieks Lourenss O’Tūls.

© REUTERS / Whitney CurtisProtesta akcijās Sentluisā
Протесты в Сент-Луисе после оправдания полицейского, убившего афроамериканца, 15.09.2017 - Sputnik Latvija
Protesta akcijās Sentluisā

Viņš paskaidroja, ka sadursmēs cietuši vairāki policijas darbinieki. Prostestu dalībnieki nodarījuši arī kaitējumu ēkām. "Noziedzniekiem, ko esam aizturējuši, nāksies atbildēt un saņemt sodu saskaņā ar likumu. Šī ir mūsu pilsēta, un mēs to sargāsim," – uzsvēra O’Tūls.

Iepriekš vēstīts, ka protesta akcijās Sentluisā cietuši vismaz astoņi policijas darbinieki.

© AP Photo / Jeff Roberson Protesta akcijās Sentluisā
Сотрудники правоохранительных органов проводят задержания участников массовых протестов в Сент-Луисе, США, 17 сентября 2017 года  - Sputnik Latvija
Protesta akcijās Sentluisā

Piektdien tiesnesis Sentluisā attaisnoja bijušo policijas virsnieku Džeisonu Stokliju, kurš tika apsūdzēts par 2011. gadā izdarītu 24 gadus veca afroamerikāņa Entonija Lamara Smita slepkavību. Pēc tam protestu dalībnieki uzsāka akciju.

Policija informēja, ka demonstrācija izvērtusies par likuma pārkāpumu – protestu dalībnieki metuši akmeņus un dauzījuši stiklus mēra mājā. Policijas darbinieki izmantojuši asaru gāzi un aizturējuši desmitiem cilvēku.

Ziņu lente
0