Lavrova un Tillersona saruna Ņujorkā skāra Sīriju un Ukrainu

© Sputnik / Рамиль Ситдиков / Pāriet pie mediju bankasKrievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs un ASV valsts sekretārs Rekss Tilersons. Foto no arhīva
Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs un ASV valsts sekretārs Rekss Tilersons. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs un ASV valsts sekretārs Rekss Tillersons ieradās Ņujorkā, lai piedalītos ANO Ģenerālās asamblejas 72. sesijā un jau pavadījuši neformālu tikšanos.

RĪGA, 18. septembris — Sputnik. Sarunā politiķi apsprieduši sadarbību Sīrijā, Ukrainas krīzi, Minskas protokolu īstenošanu, ANO miera uzturēšanas vienības nosūtīšanu uz Ukrainu, Ziemeļkorejas raķešu palaišanu, kā arī Krievijas un ASV attiecības.

Sīrijas prezidents Bašars Asads - Sputnik Latvija
Asads paziņoja par "Rietumu projekta" izgāšanos un pateicās Krievijai

Tikšanās, ko ierosināja ASV puse, kā ziņo aģentūra RIA Novosti, ilga 45 minūtes un noritēja Krievijas pastāvīgajā pārstāvniecībā ANO. Tā ir jau sestā Lavrova un Tillersona tikšanās kopš gada sākuma, un, kā uzskata eksperti, tā nebūs pēdējā šīs Ģenerālās asamblejas sesijas laikā.
"Ņujorkā notika Krievijas ārlietu ministra Sergeja Lavrova un ASV valsts sekretāra Reksa Tillersona tikšanās. Puses pārrunāja mijiedarbību Sīrijas krīzes jautājumā un citus Tuvo Austrumu un Ziemeļāfrikas jautājumu aspektus, kā arī Minskas protokolu realizācijas gaitu," —pēc tikšanās žurnālistiem pastāstīja Krievijas ĀM oficiālais pārstāve Marija Zaharova.

Par konfliktsituāciju Sīrijā novēršanu

Kā paziņoja Valsts departamenta oficiālā pārstāve Hetere Nauerte, tikšanās laikā ĀM vadītāji apstiprinājuši vēlmi noverst konflikta situācijas kara operāciju laikā Sīrijā.
"Viņi apliecināja apņēmību novērst konflikta situācijas militāro operāciju laikā Sīrijā, samazināt vardarbību un radīt nosacījumus Ženēvas procesa turpmākai virzīšanai saskaņā ar ANO Drošības padomes rezolūciju 2254," — teikts Valsts departamenta pārstāves paziņojumā.

Ziņu lente
0