Mediji nosauca vietu, kur varētu atrasties Džeka Uzšķērdēja kaps

© pixabayМогильный крест
Могильный крест - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Par Džeku Uzšķērdēju tika iedēvēts maniaks, kurš pastrādāja noziegumus Vaitčapelā rajonā Londonā 1888. gada otrajā pusē.

RĪGA 17. septembris — Sputnik. Maniaka Džeka Uzšķērdēja īstais vārds, iespējams, ir Tomass Katbušs. Pie šāda secinājuma nonācis pētnieks Deivids Buloks, kurš lielāko daļu savas dzīves veltījis sērijveida slepkavas personības atmaskošanai, raksta RIA Novosti, atsaucoties uz laikrakstu Daily Star.

Pētījumu gaitā Buloks izpētījis dokumentus no Brodmuras psihiatriskās slimnīcas, kur nomira Katbušs.

Kā apgalvo Buloks, Tomass Katbušs pēc visiem kritērijiem atbilst Džeka Uzšķērdēja aprakstam. Kad notika slepkavību sērija, viņš strādāja Londonas rajonā Vaitčepelā, Katbušs necieta prostitūtas, vienlaikus aizrāvās ar ķirurģiju un anatomiju. 1891. gadā Katbušs tika arestēts par uzbrukumu divām sievietēm. Kā noskaidroja Buloks, Katbuša kaps atrodas Londonas kapsētā Nunhedā, ko agrāk dēvēja par Visu svēto kapsētu.

Pēc Buloka vārdiem, tur ir apglabāta arī Katbuša ģimene. ​

Par Džeku Uzšķērdēju tika iedēvēts maniaks, kurš pastrādāja noziegumus Vaitčapelā rajonā Londonā 1888. gada otrajā pusē.

Šī iesauka ņemta no vēstules, ko saņēma Centrālā ziņu aģentūra. Tās autors uzņēmās atbildību par slepkavībām. Džekam Uzšķērdējam piedēvētie upuri bija prostitūtas no graustiem, kurām maniaks pārgrieza rīkli, tad uzšķērda vēdera dobumu. Valda uzskats, ka viņš pastrādājis vismaz sešas slepkavības.

Ziņu lente
0