Somijā tiek slēgtas simtiem banku nodaļu

© Sputnik / Кирилл Каллиников / Pāriet pie mediju bankasBankas karte. Foto no arhīva
Bankas karte. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Banku tīmekļa pakalpojumu aktīva ieviešana pārvilkusi krustu pāri iedzīvotāju apkalpošanas tradicionālajām formām.

RĪGA, 17. septembris — Sputnik. Tuvākajā laikā Somijā paliks mazāk nekā tūkstotis banku nodaļu — visos valsts reģionos tiek slēgti finanšu pakalpojumu ofisi, informē Sputnik Igaunija, atsaucoties uz izdevumu "Delovije vedomosti".

Somijas finansiālās kontroles dienests Fiva informē, ka banku nodaļu skaita samazināšanās fiksēta kopš 2000. gadu sākuma, un 2007. gadā valstī strādāja 1627 ofisi. Vidēji gadā tiek slēgtas aptuveni 100 nodaļas, taču pēdējo gadu laikā process ir palēninājies.

Солнечный камень - Офис Swedbanka - Sputnik Latvija
SEB, Nordea un Swedbank uzticas mākslīgajam intelektam

Fiva rīcībā esošie dati liecina, ka process skāris visus galvenos finanšu uzņēmumus. Nodaļas tiek slēgtas, ņemot vērā tiešsaistes banku pakalpojumu attīstību — finansiālie pakalpojumi iedzīvotājiem tiek sniegti attālināti, ar elektronisko iekārtu palīdzību.

Igaunijas mediji ziņo, ka līdzīgi procesi norit arī Igaunijā, taču, atšķirībā no kaimiņvalsts, tiek slēgti ne tikai banku ofisi, bet arī manāmi samazinās bankomātu skaits. Igaunijas Banku savienība ziņo, ka patlaban vairāk nekā 90% banku operāciju valstī notiek attālināti — ar elektronisko iekārtu starpniecību.

Statistika liecina, ka pieslēgumu vispasaules tīmeklim Igaunijā izveidojuši 86% mājsaimniecību — šis rādītājs ir lielāks nekā vidēji Eiropas Savienībā. Visbiežāk Igaunijas iedzīvotāji izmanto tīmekli informācijas meklēšanai, ziņu lasīšanai, tiešsaistes banku operācijām un multivides satura atskaņošanai.

Ziņu lente
0