Politika

Porošenko pasludinājis sevi par "miera prezidentu"

© Sputnik / Mikhail PalinchakUkrainas prezidents Petro Porošenko
Ukrainas prezidents Petro Porošenko - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ukrainas prezidents Petro Porošenko paziņojis, ka negatavojas nevienam uzbrukt.

RĪGA, 16. septembris — Sputnik. Ukrainas prezidents Petro Porošenko forumā "Jaltas Eiropas stratēģija" paziņojis, ka ir "miera prezidents", vēsta Sputnik Osetija, atsaucoties uz RIA Novosti.

"Es esmu miera prezidents, mēs vēlamies mieru, tāpēc esam pievērsušies tam, lai veicinātu mūsu iniciatīvu par miernešiem Donbasā," — teica Porošenko forumā Kijevā, ko piektdien tiešajā ēterā translēja Ukrainas televīzija.

Jautāts par gaidāmo vizīti Ņujorkā, Porošenko neatbildēja uz tiešo jautājumu par to, vai viņam ieplānota tikšanās ar ASV prezidentu Donaldu Trampu ANO Ģenerālasamblejas samitā.

Krievijas senators Aleksejs Puškovs - Sputnik Latvija
Krievijas politiķis atgādinājis Porošenko stāstu par vienu gruzīnu

"Ņujorkā ir jāpaveic ļoti daudz. Es ceru, ka mūsu tikšanās nebūs vienkārši veltīta aizsardzības bruņojumam, lai arī tas būtiski palielinās mūsu aizsardzības spējas. Mēs nevēlamies nevienam uzbrukt, mums tas šķiet nekrietni," — klāstīja Porošenko, jautāts par to, ko viņš gaida no vizītes ASV un iespējamās tikšanās ar Donaldu Trampu.

Iepriekš Pentagona vadītājs Džeimss Metiss paziņoja, ka Vašingtona izvērtē iespējas piegādāt Kijevai letālos ieročus. Savus ieteikumus valsts vadītājam viņš iecerējis iesniegt pēc vizītes Ukrainas galvaspilsētā. 

Ziņu lente
0