Mācības "Rietumi 2017", trešā diena. Karo desantnieki un PGA

© Евгений Мешков / Министерство обороны Российской ФедерацииRietumu kara apgabala PGA vienības mācību "Rietumi 2017" laikā
Rietumu kara apgabala PGA vienības mācību Rietumi 2017 laikā - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Mācības militārajos poligonos Krievijā un Baltkrievijā sākās 14. septembrī. Abu valstu Aizsardzības ministrijas jau atskaitās par bruņoto spēku sekmīgajām darbībām.

RĪGA, 16. septembris — Sputnik. Krievijas un Baltkrievijas karavīri kopīgo stratēģisko mācību "Rietumi 2017" trešajā dienā izpildīs vairākus uzdevumus cīņā ar nosacīto pretinieku, sestdien pastāstīja KF AM Informācijas un saziņas departaments, vēsta Sputnik Baltkrievija.

Mācības militārajos poligonos Krievijā un Baltkrievijā sākās 14. septembrī. Abu valstu Aizsardzības ministrijas jau atskaitās par ķīmiskās aizsardzības spēku, sakarnieku, izlūkošanas un GKS sekmīgajām darbībām.

Desantnieki pret nelikumīgiem bruņotajiem formējumiem (NBF)

"Gaisa desanta triecienvienības līdz ar militāro tehniku tika desantētas nosacīto teroristu grupu iespējamās darbības rajonos to skaita, darbību rakstura un nosacītā pretinieka infrastruktūras svarīgāko objektu papildu izlūkošanai," — pavēstīja AM Informācijas departaments un paskaidroja, ka desantēšana tika veikta ar "D 10" un "Arbalet" sistēmas izpletņiem no kara transporta lidmašīnām un helikopteriem.

Pavēle uz Rietumiem: Krievijas un Baltkrievijas mācības sākušās ar kaujas trauksmi - Sputnik Latvija
Video
Pavēle "uz Rietumiem": Krievijas un Baltkrievijas mācības sākušās ar kaujas trauksmi

Patlaban mācību vadības štābs saņem informāciju no kosmisko sakaru līdzekļiem par NBF pārvietošanos, bruņojumu un militāro tehniku.

Dienas gaitā nosacītā pretinieka "aizmugurē" desantētie karaviri nodrošinās galveno spēku izsēšanos.

PGA sargā

Sestdien Krievijas Rietumu militārā apgabala pretgaisa aizsardzības vienības sāka kaujas dežūru jaunajās pozīcijās.

Debesis mācību laikā kontrolē zenītraķešu sistēmu S-300 un S-400, kā arī raķešu un lielgabalu kompleksu "Pancirj S" operatori.

16. septembrī uz jaunajām pozīcijām devās Rietumu kara apgabala zenītraķešu un radiotehnisko spēku vienības.

"PGA pildīs uzdevumus nosacītā pretinieka gaisa uzbrukuma atvairīšanai. Aviācijas un PGA vienības veiks gaisa mērķu pārtveršanu, kas imitē spārnotās raķetes, bezpilota lidaparātus un nosacītā pretinieka lidmašīnas," — informēja Krievijas Aizsardzības ministrija.

Baltkrievijā darbu sākusi kara policija

Sestdien mācību rajonos darbu sākusi kara policija.

"Krievijas kara policija līdz ar Baltkrievijas Republikas Bruņoto spēku kara komendantūru vienībām nodrošina drošību un veic pastāvīgu patrulēšanu mācību norises vietās, spēku komandpunktos, kā arī nodošina kārtības un militārās disciplīnas ievērošanu karaspēku dislokācijas rajonos," — pastāstīja AM.

Krievijas policisti un Baltkrievijas kara komendantūru karavīri uzlabos diversantu uzbrukuma atvairīšanas iemaņas.

Ziņu lente
0