Lietuvas armija pieprasa aizliegt triju Krievijas rakstnieku grāmatas

© SputnikGrāmatas. Foto no arhīva
Grāmatas. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lietuvas Aizsardzības ministrija uzskata, ka triju Krievijas autoru grāmatas kropļojot republikas vēsturi.

RĪGA, 16. septembris — Sputnik. Lietuvas Aizsardzības ministrija pēc mēģinājumiem iebiedēt iedzīvotājus ar "Krievijas draudiem" uzsākusi centienus kontrolēt literatūru — valsts bibliotēkām izsūtīta vēstule ar prasību nepieņemt dažu Krievijas autoru — vēsturnieku, psihologu un fantastu — darbus, informē Sputnik Igaunija.

Aizliegto grāmatu sarakstā iekļuvušas trīs grāmatas, kas nākušas klajā Lietuvas izdevniecībā "Baltosios gulbes": Nikolaja Starikova "Staļins. Atceramies kopā", Valērija Sineļņikova "Dzīves formula. Kā iegūt personisko spēku" un Vladimira Megrē "Anastasija". Visas grāmatas tulkotas lietuviešu valodā, ziņo "Vesti Kaļiņingrad".

Мемориал холокоста в Румбуле - Sputnik Latvija
Lietuviešu zvērībām Otrā pasaules kara laikos veltītās grāmatas autorei draud ar izrēķināšanos

Vēstulē, ko Lietuvas Aizsardzības ministrijas Stratēģiskās saziņas departaments nosūtījis bibliotēkām, teikts, ka šīs grāmatas "falsificē un izkropļo Lietuvas vēsturi, kā arī liek šaubīties par republikas stratēģiskajiem partneriem", pastāstīja izdevniecības direktore Nataļja Erkelenca. Informācija par to, kādi tieši fakti samulsinājuši Lietuvas militārpersonas, netiek sniegta.

"Lietuvas armijas Stratēģiskās saziņas departamenta speciālisti un analītiķi nonākuši pie slēdziena, ka šīm grāmatām nevajadzētu parādīties Lietuvas bibliotēkās un būt pieejamām lasītājiem," — teikts vēstulē.

Izdevniecības direktore pastāsīja, ka dažas bibliotēkas uzklausījušas AM un patiešām atteikušās no šiem izdevumiem, taču deviņas bibliotēkas pieņēmušas dāvātās grāmatas.

Ziņu lente
0