Kuriļu salās noķerta gigantiska mēnesszivs

© Foto : Сахалин.инфоKuriļu salās noķerta gigantiska mēnesszivs
Kuriļu salās noķerta gigantiska mēnesszivs - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Loms ļoti ieinteresēja Sahalīnas novadpētniecības muzeja darbiniekus – viņi plānoja pieņemt gigantisko zivi, taču nepaspēja – to apēda savvaļas lāči.

RĪGA, 16. septembris — Sputnik. Zvejnieki jūrā netālu no Krievijai piederošās Iturupas salas noķēruši milzīgu mēnesszivi — tā svēra vairāk nekā tonnu, vēsta Sputnik Baltkrievija, atsaucoties uz resursu Сахалин.инфо.

Zivs nokļuva zvejnieku tīklos 9. septembrī, taču lomu izdevās nogādāt krastā tikai pēc divām dienām, tāpēc gigantiskā zivs bija bojāta.

Дельфин - Sputnik Latvija
Sicīlijas zvejnieki sarīkojuši streiku delfīnu dēļ

Ziņots, ka tieši tāpēc 1100 kilogramus smagā mēnesszivs tika nogādāta izgāztuvē un izbarota savvaļas lāčiem.

Resurss vēsta, ka par lomu ieinteresējušies Sahalīnas novadpētniecības muzeja darbinieki — viņi plānoja pieņemt gigantisko zivi, taču nepaspēja.

Mēnesszivs sastopama tropiskās un mērenās joslas ūdeņos visos Zemes okeānos. Klusā okeāna austrumu daļā šīs zivis izplatītas no Kanādas līdz Peru dienvidiem un Čīlei, visā Indijas okeānā, tostarp arī Sarkanajā jūrā, un tālāk no Krievijas un Japānas līdz Austrālijai. Ginesa rekordu grāmatā iekļāuta lielākā mēnesszivs pasaulē tika noķerta 1908. gadā netālu no Sidnejas — tā bija 3,1 metru gara un svēra 2,2 tonnas. 

Ziņu lente
0