Oļegs Gazmanovs "Jaunajā vilnī" Sočos nodziedājis dziesmu par Krimas tiltu

© Sputnik / Сергей Пятаков / Pāriet pie mediju bankasOļegs Gazmanovs. Foto no arhīva
Oļegs Gazmanovs. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krimas tiltam veltītā dziesma, ko sacerējis autovadītājs no Ivanovo, pirmo reizi tika atskaņota plašajai publikai konkursā "Jaunais vilnis" Sočos.

RĪGA, 15. septembris — Sputnik. Konkursā "Jaunais vilnis" Sočos notika Krimas tiltam veltītās dziesmas pirmizrāde. To izpildīja Krievijas Tautas mākslinieks Oļegs Gazmanovs, vēsta Sputnik Igaunija, atsaucoties uz infocentra "Krimas tilts" preses relīzi.

Dziesmu, ko publika izdzirdēja pirmo reizi, sacerējis autovadītājs no Ivanovo Leonīds Černiševs, kurš kopā ar bērniem Mariju un Vladimiru ieradies Sočos, lai noskatītos dziesmu festivālu.

Leonīda Černiševa dziesma izcīnīja uzvaru Krimas tiltam veltīto dziesmu un dzejas konkursā. Tagad tā tika iekļauta "Jaunā viļņa" "Pirmizrāžu dienas" programmā, vēsta "Krimas tilts". Pie tam īpaši Soču festivālam dziesma, kuras autora versijā skan ģitāras pavadījums, tika apstrādāta studijā.

Latviešu dziedātājs Intars Busulis - Sputnik Latvija
Biļete vienā virzienā: Busuli kritizē par piedalīšanos "Jaunā viļņa" žūrijā

Oļega Gazmanova uzstāšanās atstāja milzīgu iespaidu uz Leonīdu Černiševu. Viņš teica, ka mākslinieks dāvājis dziesmai dzīvību, ieliekot izpildījumā savu dvēseli.

"Emocijas kāpj pāri malām, sirds dauzās un nerimst no prieka. Esmu aizkustināts līdz sirds dziļumiem. Paldies visiem, kas dāvāja mums ar bērniem iespēju šeit pabūt, to visu redzēt. Tagad ļoti gaidu braucienu uz Krimas tiltu. Gribu ieraudzīt mērogu, to, ar kādām rokām tiek būvēta grandiozā celtne," — Leonīds Černiševs atklāti pastāstīja par saviem iespaidiem.

Prieku neslēpa arī dziedātājs Oļegs Gazmanovs. Viņš atzīmēja, ka Krimas tilts "savieno mūsu nāciju, mūsu tautu".

"Man ļoti iepatikās dziesmas vārdi "…to radījusi krievu dvēsele, tās darba rokas". Tas ir tik vienkārši un skaisti, un tā patiešām ir. Gribu aizlidot un paskatīties uz Krimas tiltu," — teica Oļegs Gazmanovs.

Kļuvis zināms, ka septembrī dziesmas autors Leonīds Černiševs dosies ekskursijā uz Krimas tilta būvlaukumu. Līdz ar viņu topošo tiltu apskatīs arī dziesmu autori, kuri konkursā ieņēma otro un trešo vietu. Ekskursijā piedalīsies arī labāko Krimas tiltam veltīto dzejoļu autori.

Ziņu lente
0