Luganskas TR: Donbasā gaida instruktorus no Latvijas drošības spēku apmācībām

© Foto : pixabay.com / meketrefeTēmēklis
Tēmēklis - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc pašpasludinātās Luganskas TR Tautas milicijas datiem, gaidāma "dārgi izmaksājušo" ārzemju speciālistu ierašanās snaiperu apmācīšanai.

RĪGA, 13. septembris — Sputnik. Ukrainas drošības spēki sagaida Latvijas instruktoru ierašanos Donbasā snaiperu apmācīšanai, paziņoja brīfingā pašpasludinātās Luganskas TR Tautas milicijas oficiālais pārstāvis Andrejs Maročko.

"Ukrainas vadība turpina izmantot dārgi izmaksājošo ārzemju algotņu pakalpojumus ATO zonā. Tā, mums izdevies noskaidrot, ka 14. atsevišķās mehanizētās brigādes atbildības zonā gaidāma ārzemju instruktoru ierašanās, tiek uzskatīt, ka no Latvijas, snaiperu apmācīšanai," teikts Maročko paziņojumā.

Kā jau iepriekš rakstīja Sputnik Latvija, aprīlī Tautas milicija atklāja Donbasā sievietes-snaiperes no Latvijas, Lietuvas un Polijas, kuras karoja Ukrainas Bruņoto spēku (UBS) pusē. Martā, pēc pašpasludinātās republikas operatīvās komandēšanas komandiera vietnieka Eduarda Basurina vārdiem, konflikta zonā ieradās "Labējā sekotora" sieviešu specvienība ar nosaukumu "Raganas", kuras šāva uz dzīvojamajiem rajoniem netālu no saskaršanās līnijas.

UBS karavīrs bruņumašīnā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Doņecka informē par islāmistu bataljona un mīnmetēju dislokāciju Donbasā

Latvija uzskata savu pilsoņu piedalīšanos Donbasa kaujās par nelikumīgu un pēc atgriešanās sauc pie kriminālās atbildības. Tas attiecas uz tiem, kuri cīnās uz jebkādas no konflikta pusēm ārpus valsts robežām.

Pirmā tiesas prāva sakarā ar vainas izvirzīšanu par piedalīšanos bruņotos konfliktos ārvalstīs tika iesākta attiecībā pret Daugavpils iedzīvotāju Artjomu Skripņiku, taču 4. augustā viņš tika attaisnots.

Augusta beigās tika publicēts viseo, kurā latvietis Vitālijs Šampiņš, kurš karo Ukrainas austrumos Ukrainas armijas pusē, aicina nogalināt krievus. Informāciju par Latvijas pilsoni, kurš piedalās bruņotā konfliktā Ukrainas austrumos, apstiprināja Drošības policija.    

Ziņu lente
0