Eiropols atklāja dopinga piegādes shēmu ar latviešu kurjeru piedalīšanos

© pixabayRoku dzelži
Roku dzelži - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Liela mēroga pretlikumīgā darbība atnesusi ļaunprāšiem līdz pat diviem miljoniem eiro.

RĪGA, 13. septembris — Sputnik. Eiropols kopā ar Spānijas Pilsoniskās gvardes darbiniekiem apturēja organizētā noziedzīgā grupējuma darbību, kurš ar latviešu kurjeru palīdzību tirgoja aizliegtos medicīniskos preparātus un dopinga vielas, teikts Eiropas Policijas aģentūras mājas lapā.

Operācijas laikā tika aizturēts 41 cilvēks, tostarp, profesionāli sportisti, starptautiska līmeņa kultūristi un fitnesa čempioni. Tiesībsargi konfiscēja vairāk kā 100 aizliegto vielu veidus, tostarp, četrus miljonus anaboliskos steroīdus, hormonus, stimulatorus un citus preparātus ar kopējo vērtību 650 tūkstošos eiro, kā arī vairāk kā 200 tūkstošus eiro skaidrā naudā, dārgus automobiļus, narkotikas un ieročus.

Бундестаг - Sputnik Latvija
Bundestāgā aicināja nepieļaut Krieviju piedalīties Olimpiādē -2018

Izmeklēšana tika uzsākta tad, kad Baleāru salās tika atrasts sporta centrs, kurš izplatīja dopinga un stimulējošos preparātus bez jebkādām medicīniskām pārbaudēm. Izmeklētāji noskaidroja nelikumīgās darbības organizatora personību, kurš ieveda vielas no Portugāles, kā arī atklāja organizācijas nodaļas dažādās Spānijas provincēs.

Izmantojot Latvijas, Polijas, Grieķijas un citu valstu kurjeru kompānijas, noziedzīgais grupējums piegādāja pircējiem aizliegtās vielas, lielākoties anaboliskos steroīdus un hormonālos preparātus. Lai nodrošinātu lielāku drošību, pārsūtot savu preci, noziedznieki izmantoja viltotus dokumentus un nepastāvošu uzņēmumu papīrus, rēķinoties ar transporta kompāniju darbinieku līdzdalību.

Izmeklēšana parādīja, ka noziedzīgais tīkls 2016. un 2017. gadā, kā tiek uzskatīts, piegādāja pircējiem vairāk, nekā 4,4 tūkstošus sūtījumu ar kopējo svaru 3,1 tonna. Saskaņā ar pirmajiem aprēķiniem, grupējuma ienākumi no pretlikumīgās darbības varētu sasniegt līdz pat diviem miljoniem eiro.    

Ziņu lente
0