Amerikāņi evakuējuši ISIS vadoņus no Deir ez Zoras rajona, pavēstīja avots

© Sputnik / Mikhail AlaeddinNo ISIS kaujiniekiem atbrīvots ciems Hamas provincē
No ISIS kaujiniekiem atbrīvots ciems Hamas provincē - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc kompetento informācijas avotu informācijas Vašingtona plāno izmantot izvesto kaujinieku pieredzi "citos virzienos".

RĪGA, 8. septembris — Sputnik. Augustā ASV GS no Deir ez Zoras rajona evakuēja vairāk nekā 20 lauku komandierus un "Islāma valsts" grupējuma vadoņus, pastāstīja intervijā RIA Novosti diplomātiskais informācijas avots.

"Piemēram, 26. augustā no rajona netālu no Treifas apdzīvotās vietas, kas atrodas uz ziemeļrietumiem no Deir ez Zoras pilsētas, ASV GS helikopteris naktī izvedis divus "eiropiešu izcelsmes" ISIS lauku komandierus ar ģimenes locekļiem," — pastāstīja avots.

Pentagons - Sputnik Latvija
Krievijas AM pārtrauc sadarbību ar Pentagonu Sīrijā

Tāpat 28. augustā no Albu Leilas rajona uz dienvidaustrumiem no Deir ez Zoras amerikāņu helikopteri evakuēja aptuveni 20 lauku komandierus un viņu sekotājus uz Sīrijas ziemeļiem.

"Jāatzīmē, ka kaujinieki, kuri, pateicoties amerikāņiem zaudēja savus komandierus, pārsvarā izbeidz organizētās darbības un pamet savas pozīcijas, pievienojas citām vienībām vai bēg pa vienam. Tas viss galu galā vēl vairāk veicina Sīrijas valdības armijas panākumus militārās operācijās Sīrijas austrumos," — piebilda avots.

Pēc viņa teiktā, sakaujot teroristus Deir ez Zoras rajonā, tiek iegūti jauni pierādījumi par koalīcijas valstu specdienestu "dziļajiem sakariem" ar ISIS kaujinieku atbalstu.

Piemēram, sagūstītie teroristi pratināšanās stāstīja par amerikāņu specdienestu ISIS lauku komandieru atbalstu gan iepriekšējās administrācijas laikā, gan arī pēc Donalda Trampa ievēlēšanas.

Руководитель и духовный лидер Ирана аятолла Сейед Али Хаменеи - Sputnik Latvija
Irānas līderis pārmet ASV "Islāma valsts" izveidi

Pēc aģentūras sarunbiedra teiktā, augusta evakuācija nav bijusi pirmā. Maijā no Deir ez Zoras provinces tāpat tika izvesti lauku komandieri un ārzemju algotņi. Savukārt jūnijā un jūlijā līdzīgas kaujinieku evakuācijas notikušas Rakas provincē.

Koalīcijā šo informāciju nosauca par nepatiesu.

Trīs gadus teroristi jturēja aplenkumā Deiz ez Zoru un militāro lidlauku divu kilometru attālumā no tās. Par spīti pašnāvnieku un mīnēto automobiļu regulāriem uzbrukumiem garnizons turpināja aizstāvēt teritoriju, periodiski uzbrūkot teroristiem. Pārtiku un munīciju karavīri un civilie iedzīvotāji saņēma tikai ar lidmašīnu palīdzību.

Šonedēļ Sīrijas armijas karavīri ar Krievijas GKS atbalstu izlauzās cauri Deir ez Zoras aplenkumam no dienvidrietumiem un apvienojās ar pilsētas aizstāvjiem 137. mehanizētas brigādes kazarmu rajonā.    

Ziņu lente
0