Foreign Policy: ASV pastāvīgā pārstāve ANO varētu ieņemt valsts sekretāra posteni

© REUTERS / Stephanie KeithASV pastāvīgā pārstāve ANO Nikija Heilija. Foto no arhīva
ASV pastāvīgā pārstāve ANO Nikija Heilija. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pagājušajā nedēļā ASV Valsts departaments noliedza baumas par to, valsts prezidents būtu vīlies par valsts sekretāra Reksa Tilersona darbu.

RĪGA, 7. septembris — Sputnik. ASV pastāvīgā pārstāve ANO Nikija Heilija varētu nomainīt Reksu Tilersonu valsts sekretāra postenī, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz izdevumu Foreign Policy.

Государственный секретарь США Рекс Тиллерсон - Sputnik Latvija
Politika
Mediji: Tillersons apsver iespēju atkāpties no amata

"Pagājušajā nedēļā sākās baumas par to, ka viņš (Tilersons — red.) aiziet, un viņa (Heilija — red.) ieņems posteni," — izdevumam  Foreign Policy pastāstīja vārdā nenosaukts avots valdībā.

Vairāki bijušie un pašreizējie Valsts departamenta ierēdņi pastāstījuši izdevumam, ka baumas izcēlušās, ņemot vērā Tilersona retās uzstāšanās publikā un politiķa nepietiekamo paziņojumu skaitu tādos svarīgos ārpolitikas jautājumos, kā "kodoldarījuma" īstenošana no Irānas puses un KTDR kodolieroču un raķešu izmēģinājumi.

Eksperti vērtē, ka prezidenta Donalda Trampa un Pentagona vadītāja Džeimsa Metisa skaļo komentāru fonā ASV diplomātijas vadītāja retie publiskie paziņojumi Ziemeļkorejas jautājumā mazina dialoga nozīmi starp iespējamām Vašingtonas metodēm krīzes atrisināšanai.

"Tātad diplomātijas patiesā loma Ziemeļkorejas situācijā līdz šim bijusi pieticīga," — paziņoja ASV Jauno drošības aizsargāšanas pieeju centra speciāliste Mira Rapa-Hupere.

Valsts departamenta pārstāvis uzstājīgi apgalvoja, ka Tilersons turpina aktīvu darbu, neuzstājoties publiski. Piemēram, ņemot vērā situācijas saasināšanos Korejas pussalā, viņam bija vairākas telefona sarunas ar kolēģiem no Japānas, Dienvidkorejas, Krievijas un Kķīnas. Oficiālus komentārus par Tilersona iespējamo atkāpšanos Valsts departaments nesniedz.

Pagājušajā nedēļā ASV Valsts departaments noliedza baumas par to, valsts prezidents būtu vīlies par valsts sekretāra Reksa Tilersona darbu. Iepriekš izdevums The Washington Post informēja, ka prezidenta neapmierinātība ar Tilersona darbu pieaug. Avīze piebilda, ka valsts sekretāram izveidojušās pretrunas ar prezidentu vairākos jautājumos, cita starpā — arī par karavīru skaitu Afganistānā, Kataras un Kubas blokādi.

Ziņu lente
0