Igauņu uzņēmumi varētu iegūt iespēju ražot ieročus

© Sputnik / Михаил Алаеддин / Pāriet pie mediju bankasIeroči
Ieroči - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ja Ministru Kabinets apstiprinās ieroču likuma grozījumus, igauņu uzņēmumi iegūs tiesības ražot un apkalpot militāro tehniku un aprīkojumu.

RĪGA, 6. septembris — Sputnik. Igaunijas Ministru Kabinets pieņēma izskatīšanai ieroču likuma grozījumus, vēsta Sputnik Igaunija ar atsauci uz valsts Aizsardzības ministriju.

Grozījumu pieņemšanas gadījumā, uzņēmēji varēs nodarboties ar ieroču, munīcijas, iznīcināšanas līdzekļu citu ar bruņojuma saistīto produktu transportēšanu, glabāšanu, remontu, modificēšanu un ražošanu.

Крупнокалиберный пулемет Владимирова танковый (КПВТ) - Sputnik Latvija
Lietuva nodevusi Ukrainai letālos ieročus

Pēc Igaunijas aizsardzības iestādes vadītāja Jiri Luikas vārdiem, tas ļaus Aizsardzības spēkiem un Kaitselitam (Igaunijas Aizsardzības savienība) pasūtīt militārās tehnikas uzturēšanas atbalstu un remontu vietējiem uzņēmumiem, kas, savukārt, ļaus efektīvāk nodrošināt valsts aizsardzību. Turklāt, ministrs uzskata, ka šādas izmaiņas labvēlīgi atspoguļosies Igaunijas biznesa attīstībā.

Pēc Igaunijas Aizsardzības rūpniecības uzņēmumu asociācijas vērtējumiem, izmaiņas likumdošanā ļaus izveidot apmēram 150 jaunas darba vietas, savukārt uzņēmumu gada apgrozījums varētu palielināties līdz 60 miljoniem eiro.

Tāpat Igaunijas uzņēmumi iegūs iespēju piedalīties tenderos militārās nozīmes preču piegādei, gan valstī, gan ārpus tās.

Tāpat Ieroču likuma grozījumi paredz efektīvas fizisko un juridisko personu monitoringa sistēmas izveidošanu, ja viņi tiek iesaistīti militārās tehnikas un citu militāro preču ražošanā un apkalpošanā.    

Ziņu lente
0