Asānžs pastāstīja, kādēļ Tramps varētu tikt atstādināts no varas

© AFP 2023 / John Stillwell Основатель WikiLeaks Джулиан Ассанж
Основатель WikiLeaks Джулиан Ассанж - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Portāla WikiLeaks dibinātājs komentēja amerikāņu līdera izteicienu pēc Ziemeļkorejas kodolizmēģinājumiem.

RĪGA, 4. septembris – Sputnik. Portāla WikiLeaks dibinātājs Džulians Asānžs paziņoja, ka Amerikas prezidents Donalds Tramps tiks atstādināts no ASV prezidenta amata, ja pieņems lēmumu pārtraukt tirdzniecību ar Pekinu Phenjanas dēļ, vēsta RIA Novosti.

"Deviņdesmit procenti Ziemeļkorejas tirdzniecības notiek ar Ķīnu. Ja Tramps apturēs ASV tirdzniecību ar Ķīnu 650 miljardu dolāru vērtībā, tad tiks nekavējoties atstādināts," — uzrakstīja Asānžs Twitter vietnē.

Tā portāla WikiLeaks dibinātājs komentēja amerikāņu līdera izteicienu pēc Ziemeļkorejas kodolizmēģinājumiem. Tramps uzrakstīja Twitter vietnē, ka viena no iespējamajām ASV atbildēm uz Ziemeļkorejas rīcībām varētu būt pilnīga tirdzniecības attiecību izbeigšana ar valstīm, kurām "ir bizness" ar Ziemeļkoreju. Iepriekš

3. septembrī Ziemeļkoreja paziņoja par veiksmīgu ūdeņraža kodolieroču izmēģinājumu. Tas paredzēts uzstādīšanai uz starpkontinentālajām ballistiskajām raķetēm. Kims Čenuns pats personīgi deva pavēli izmēģinājumu veikšanai. Turklāt Phenjanā paziņoja, ka izmēģinājumi nav radījuši negatīvu ietekmi apkārtējai videi, arī radiācijas noplūde nav notikusi.

Ziņu lente
0