Ziemeļkoreja paziņoja par veiksmīgiem ūdeņraža bumbas izmēģinājumiem

© Kazuhiro NOGI / AFPЯпонский метеоролог во время пресс-конференции в Японском метеорологическом агентстве в Токио. 3 сентября 2017
Японский метеоролог во время пресс-конференции в Японском метеорологическом агентстве в Токио. 3 сентября 2017 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Svētdien no rīta Ziemeļkorejas kaimiņvalstis paziņoja par pazemes grūdieniem Kiļčžu pilsētas rajonā, kur atrodas Phungeri kodola poligons.

RĪGA, 3. septembris – Sputnik. Ziemeļkoreja paziņoja par veiksmīgu ūdeņraža bumbas izmēģinājumu. Bumba ir paredzēta starpkontinentālo ballistisko raķešu aprīkošanai, vēsta RIA Novosti. Par to tika paziņots Ziemeļkorejas Centrālajā televīzijā. Paziņojuma translāciju veica Dienvidkorejas YTN un Japānas telekanāls NHK.

Phenjana apgalvo, ka izmēģinājumi notikuši veiksmīgi un ka radiācijas noplūde neesot notikusi.

Iepriekš Ziemeļkorejas līderis paziņoja, ka valsts radījusi pašu veidotu ūdeņraža bumbu, kuras komponenti "100% apmērā ražoti valstī".

"Izmēģinājumi tika veikti ar mērķi izpētīt un apstiprināt jaudas noteikšanas tehnoloģijas, kā arī iekšējo elementu projektēšanas metožu precizitāti un drošumu. Tie tika izgudroti un pirmo reizi izmēģināti ūdeņraža lādiņu ražošanā, kuri paredzēti uzstādīšanai uz starpkontinentālajām ballistiskajām raķetēm," — tika uzsvērts ziņojumā.

Svētdien no rīta Ziemeļkorejas kaimiņvalstis paziņoja par pazemes grūdieniem Kiļčžu pilsētas rajonā, kur atrodas Phungeri kodola poligons. Japāna un Dienvidkoreja nonāca pie secinājuma, ka zemestrīcei ir mākslīga izcelsme un apsūdzēja Ziemeļkoreju sestā kodolizmēģinājuma veikšanā.

Pēc Japānas Meteoroloģiskās aģentūras informācijas grūdieni, ko izraisīja ūdeņraža kaujas galviņas izmēģinājumi, pēc savas jaudas pārsniedza pagājušā kodolizmēģinājuma grūdienu jaudu desmitkārtīgi. Informācijas avoti Dienvidkorejas valdības aprindās, uz kuriem atsaucas mediji, paziņoja, ka lādiņa jauda varētu sasniegt 50 kilotonnas.

Ziņu lente
0