Krievijas ĀM pieprasījusi ASV nekavējoties atgriezt Krievijas diplomātiskos objektus

© Sputnik / Алексей Агарышев / Pāriet pie mediju bankasВ торгпредстве России в Вашингтоне проходят обыски
В торгпредстве России в Вашингтоне проходят обыски - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas ĀM vērtē notikušo kā atklāti naidīgu aktu, rupju Vašingtonas starptautisko tiesību pārkāpumu, tostarp, Vīnes konvenciju pārkāpumu.

RĪGA, 3. septembris – Sputnik. Krievijas Ārlietu ministrija vērtē iebrukumu Sanfrancisko Krievijas ģenerālkonsulātā un Vašingtonas tirdzniecības pārstāvniecībā, kā atklāti naidīgu rīcību un Vašingtonas rupju starptautiskā likuma pārkāpumu, teikts svētdien izplatītajā diplomātiskās iestādes paziņojumā, vēsta RIA Novosti.

Генконсульство России в США, Сан-Франциско, архивное фото - Sputnik Latvija
Uz Krievijas konsulātu Sanfrancisko nosūtīts ekoloģijas inspektors

"Aicinām amerikāņu varas iestādes apdomāties un nekavējoties atgriezt Krievijas diplomātiskos objektus. Savādāk uz ASV gulsies visa vaina par attiecību degradācijas turpināšanos mūsu valstu vidū, no kurām lielā mērā atkarīgs ir globālās stabilitātes un starptautiskās drošības stāvoklis," — paziņoja Krievijas ĀM.

Iepriekš Valsts departaments pieprasījis līdz 2. septembrim slēgt Sanfrancisko Krievijas konsulātu un divas tirdzniecības pārstāvniecības ēkas Vašingtonā un Ņujorkā, motivējot to kā atbildi uz Krievijas piedāvājumu samazināt ASV diplomātiskās misijas darbinieku skaitu Krievijā. Maskava nosauca šo rīcību par nedraudzīgi noskaņotu soli.

"Vērtējam notikušo kā atklāti naidīgu rīcību, Vašingtonas puses rupjāko starptautisko tiesību pārkāpumu, tostarp, Vīnes konvenciju pārkāpumu par diplomātiskajām un konsulārajām attiecībām pārkāpumu," — teikts ziņojumā.

Ziņu lente
0