Gandrīz puse skolēnu Latvijā atsakās no pusdienām skolā

© Sputnik / Оксана ДжаданФестиваль мороженого в Юрмале
Фестиваль мороженого в Юрмале - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Deviņi no desmit skolēniem Latvijā neņem līdz pusdienas no mājām, taču pie tam vairāk nekā puse neietur pusdienas skolā, tāpēc atliek tikai minēt, no kā viņi pārtiek.

RĪGA, 1. septembris – Sputnik. Aptauja, kas tika organizēta pēc kompānijas Nestlе Baltics pasūtījuma, liecina, ka 57% skolēnu Latvijā, 52% — Lietuvā un 81% — Igaunijā pusdieno skolā, raksta TVnet.

Птицефабрика - Sputnik Latvija
Ierosināta parakstu vākšana par pievienotās vērtības nodokļa atvieglojumiem veselīgiem produktiem

Iespēja paēst pusdienas skolas kafetērijā ir galvenais iemesls, kura dēļ lielākā daļa skolēnu Latvijā, Lietuvā un Igaunijā neņem uz skolu mājās pagatavotu ēdienu. Latvijā ēdienu no mājām līdzi neņem 93%, Igaunijā — 95%, Lietuvā— 81% skolēnu.

Bērni, kuri ņem uz skolu pusdienas no mājām, Latvijā un Igaunijā visbiežāk izvēlas svaigus augļus un sviestmaizes, Lietuvā – sviestmaizes.

Pagājušajā gadā Veselības ministrijas cīņa par dabisku un veselīgu uzturu noveda pie tā, ka sortiments skolu ēdnīcās krietni vien saruka: bufetēs palika tikai dabiskās sulas, kaltēti augļi, rieksti bez sāls, augli un dārzeņi. Savukārt pusdienu galdos pazuda marinādes, sieri un zivis. Tiesa, galu galā bērni vienkārši sāka pirkt kaitīgus produktus, un skolas vērsās ar sūdzību Zemkopības ministrijā.

Tagad zivis atkal ir parādījušās skolu ēdnīcās, taču aptauja liecina, ka no tās pagatavotos ēdienus bērni tik un tā neēd.

Ziņu lente
0