Politika

Tautas balss: Daugavpils preses lasītāji izvēlējušies savu mēru

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Domājams, šosestdien Andrejs Elksniņš tiks atbrīvots no Daugavpils mēra amata, taču pilsētnieki tādu pavērsienu neatbalsta – Elksniņš uzvarējis interneta aptaujā triju pilsētas avīžu vietnēs.

RĪGA, 1. septembris – Sputnik. Trīs interneta avīzes Daugavpilī organizējušas virtuālas mēra vēlēšanas, stāsta Gorod.lv.

Rīt notiks pilsētas domes ārkārtas sēde, kurā tiks izskatīts jautājums par Andreja Elksniņa atbrīvošanu no pilsētas mēra amata.

Pagājušonedēļ partijas "Mūsu partija" Daugavpils domes frakcijas vadītājs Rihards Eigims un deputāti Igors Prelatovs un Aivars Zdanovskis lauza ar "Saskaņu" noslēgto koalīcijas līgumu, kas ļāva Elksniņam pirms trim mēnešiem ieņemt mēra posteni.

Pēc tam trīs pilsētas izdevumi organizēja aptaujas, lai noskaidrotu, kam nāktos kļūt par pilsētas mēru.

Мэр Риги Нил Ушаков - Sputnik Latvija
Ušakovs: Elksniņš varētu saglabāt Daugavpils mēra posteni

Jāpiebilst, ka Daugavpils presei nav vienota viedokļa par to, kas vainīgs un kas būtu jādara. Piemēram, portāls Grani.lv vēro mēra personisko dzīvi un laiž klajā tādus rakstus kā "A.Elksniņš mudina cilvēkus uz nekārtībām?", bet "Naša gazeta" sadaļā "Blogi" publicē piezīmes mēra atbalstam un kritizē Eigimu. 

Taču visu triju interneta izdevumu lasītāji gandrīz vienā balsī saka: pilsētas mēra postenī jāpaliek Andrejam Elksniņam. Tikai vietnē Grani.lv viņš dala uzvaru ar bijušo mēru Jāni Lāčplēsi – abi saņēmuši 48% balsu. Par Rihardu Eigimu nevienā vietnē nav balsojuši vairāk kā 3% lasītāju.

Interesanti, ka pašvaldību vēlēšanās Elksniņš šādu vēlētāju atbalstu neizjuta: viņa partija saņēma tikai 5 deputātu vietas, par 1 mandātu mazāk nekā Jāņa Lāčplēša Latgales partija, un viņš pats saņēma 5396 balsis pret 5912, kas tika atdotas par Lāčplēsi.

Ziņu lente
0