ASV palielinājušas militāro kontingentu Afganistānā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pentagons informēja, ka starp 11 tūkstošiem karavīru ir arī amerikāņi, kuri iesaistīti visās, tostarp arī īstermiņa operācijās.

RĪGA, 31. augusts — Sputnik. ASV militārais kontingents Afganistānā palielināts līdz 11 tūkstošiem cilvēku, paziņoja štābu priekšnieku apvienotās komitejas vadītājs ģenerālleitnants Kenets Makenzijs, vēsta Sputnik Baltkrievija.

Iepriekš ASV Aizsardzības ministrija informēja, ka Afganistānā atrodas aptuveni 8,4 tūkstoši karavīru. Šos datus apstiprināja ASV bijušā prezidenta Baraka Obamas administrācija.

ASV presidents Donalds Tramps - Sputnik Latvija
Tramps uzskata par nepieļaujamu ASV spēku ātru izvešanu no Afganistānas

"Saskaņā ar jauno vienkāršoto uzskaites motodiku, kopējais bruņoto spēku skaits Afganistānā sastāda aptuveni 11 tūkstošus (karavīru — red.)," — brīfinga laikā paziņoja Makenzijs.

Saskaņā ar viņa datiem, šis skaits "ataino reālo situāciju, vismaz pēdējo sešu mēnešu laikā". Pēc viņa vārdiem, starp šiem 11 tūkstošiem ir arī karavīri, kuri sniedz atbalstu vietējiem drošības spēkiem, kā arī terorisma apkarošanas vienībām operāciju sagatavošanas ietvaros.

Pentagona pārstāvis paskaidroja, ka jaunās stratēģijas ietvaros gaidāmas nelielas izmaiņas ASV militārajā kontingentā Afganistānā, kā arī precizēja, ka ASV aizsardzības ministrs nav devis pavēli nosūtīt uz Afganistānu papildspēkus.

Pagājušajā nedēļā ASV prezidents Donalds Tramps publiskoja Savienoto valstu jauno stratēģiju Afganistānā. Tagad Vašingtona vairs nesniegs informāciju par savu militāro kontingentu šajā valstī un plāniem par militāro operāciju sākumu un noslēgumu.

Vienlaikus Krievijas Ārlietu ministrija pauda cerību, ka ASV Bruņoto spēku pilnvaru paplašināšanās nepārkāps Afganistānas suverenitāti.

Ziņu lente
0