Sabiedriskais transports Jelgavā kļūs dārgāks

© pixabaySabiedriskais transports
Sabiedriskais transports - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tarifu pieaugums skars tikai tos, kuri maksā skaidrā naudā; pēdējo reizi biļešu cenas paaugstinājās 2014. gadā.

RĪGA, 30. augusts — Sputnik. Sākot ar 1. oktobri, Jelgavas pilsētas autobusos braukšanas maksa pieaugs no 1 līdz 1,5 eiro, maksājot skaidrā naudā, ziņo reģionālā televīzija TV Spektrs.

Tiem, kuri apmaksā biļeti ar karti, brauciens joprojām maksās 85 centus. Bezskaidras norēķinu sistēmas ieviešana pilsētas autobusos sākās jau 2012. gadā. Kopš 2015. gada par braukšanu var samaksāt ar jebkuru bankas karti, šajā gadījumā braukšanas maksa ir par 15 centiem mazāk, nekā maksājot skaidrā naudā. Neskatoties uz to, gandrīz katrs trešais pasažieris (30%) izvēlas samaksu skaidrā naudā.

Мэр города Резекне Александр Барташевич - Sputnik Latvija
Rēzeknes mērs norāda, ka bezmaksas sabiedriskais transports ļaus nopelnīt

Kā skaidro pilsētas iedzīvotāji, iegādājoties biļetes ģimenei ar karti, rodas neērtības. Šajā gadījumā nauda par katru biļeti tiek iekasēta atsevišķi, un jāveic vairākas transakcijas.

Jelgavnieki uzskata, ka sabiedriskā transporta biļešu sadārdzināšanās līdz 1,5 eiro ir pārmērīga. Jelgavas autobusu parkā atzīmē, kā organizācijas mērķis ir panākt skaidras naudas maksājumu samazināšanu līdz 1,5%, kā Rīgā. Ar skaidru naudu vienmēr pastāv risks: uzskaite, inkasācija, nepieciešamība seifos, saka uzņēmuma valdes loceklis Gints Burks.

Kopš pagājušā gada rudens transporta mēneša biļetes tāpat ir elektroniskas.

2016. gadā Jelgavas autobusi pārvadājuši nedaudz vairāk par 3 milj. pasažieru, kas ir par 6% mazāk nekā gadu iepriekš.    

Ziņu lente
0