Londonas Zinātnes muzejā tiks uzstādīts Gagarina krūšutēls

© Sputnik / РИА Новости / Pāriet pie mediju bankasJurijs Gagarins
Jurijs Gagarins - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jau 27 valstis, tai skaitā, Francija, Itālija, ASV un Indija iepriekš pieņēmušas dāvinājumā Gagarina krūšutēli.

RĪGA, 30. augusts — Sputnik. Pirmā kosmonauta Jurija Gagarina krūšutēls tiks uzstādīts Londonas zinātnes muzejā, pieminekļa atklāšanas svinīgā ceremonija notiks trešdien vakarā, informēja RIA Novosti muzeja pārstāve.

"Jurija Gagarina krūšutēls tiks uzstādīts pastāvīgajā galerijā "Kosmosa pētījums"," — pastāstīja aģentūras sarunu biedre.

Gagarina krūšutēlu atklās muzeja direktors Ians Bletčfords, atklāšanas ceremonijā piedalīsies Krievijas un Lielbritānijas diplomāti. Tā notiks Krievijas un Lielbritānijas zinātnes un izglītības gada un Lates vakara pasākumu muzeja programmas ietvaros.

Pirmā kosmonauta krūšutēlu Zinātnes muzejam dāvina starptautiskais labdarības sabiedriskais fonds "Kultūru dialogs — Vienota pasaule", kas īsteno projektus, kuru mērķis ir stiprināt draudzības saites starp dažādām valstīm.

Первый в истории человечества полет в космос. Архивные кадры - Sputnik Latvija
Video
Pirmais lidojums kosmosā cilvēces vēsturē. Arhīva kadri.

Vēl viens Jurija Gagarina piemineklis — slavenā tēlnieka Anatolija Novikova 1984. gadā izveidotā monumenta kopija — tika atvērts 2011. gadā pie Britu padomes ēkas Londonā. Piemineklis ir Roskosmosa dāvana Lielbritānijai par godu kosmonauta Lielbritānijas apmeklējuma 50. gadadienai.

Pēc pusotra gada piemineklis "pārcēlās" uz Karaliskās observatorijas teritoriju britu galvaspilsētas piepilsētā Griničā un kopš tā laika stāv uz terases, nosauktas par godu pirmajam kosmonautam.

Londonas Zinātnes muzejs pēdējā laikā bieži rīko pasākumus, kas saistīti ar PSRS un Krievijas panākumiem kosmosa jomā. Šī gada martā pirmā kosmonaute Valentīna Tereškova atklāja muzejā izstādi, veltītu viņas biogrāfijai un sasniegumiem. 2015. gadā Londonā Tereškova apmeklēja izstādes "Kosmonauti: kosmosa ēras dzimšana" atklāšanu.    

Ziņu lente
0