Tillersons nosaucis jaunos Ziemeļkorejas raķešu izmēģinājumus par provokāciju

© U.S. Department of StateASV valsts sekretārs Rekss Tilersons. Foto no arhīva
ASV valsts sekretārs Rekss Tilersons. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sestdien no rīta Ziemeļkoreja izmēģināja trīs ballistiskās raķetes Kanvondo provincē. Saskaņā ar Dienvidkorejas militārpersonu datiem tika ziņots, ka tās nolidojušas aptuveni 250 kilometrus.

RĪGA, 28.augusts — Sputnik. ASV valsts sekretārs Reks Tillersons nosauca trīs Ziemeļkorejas ballistisko raķešu palaišanu par provokāciju, taču paziņoja, ka ASV tiecas pie mierīgas konflikta atrisināšanas, vēsta RIA Novosti.

"Mēs vērtējam to kā provokācijas aktu pret ASV un mūsu sabiedrotajiem. Mēs turpināsim mūsu spiediena piemērošanas kampaņu mierīgā ceļā, kā es to aprakstīju, strādājot ar sabiedrotajiem, strādājot ar Ķīnu, lai uzzinātu, vai mēs varam aicināt Phenjanas režīmu pie pārrunu galda," — teica viņš telekanāla Fox News intervijā.

Саммит G20 в Гамбурге - Sputnik Latvija
Politika
Dienvidkorejas prezidents: pussalā vairs nebūs kara

Sestdien no rīta Ziemeļkoreja veica trīs ballistisko raķešu izmēģinājumus Kanvondo provincē. Saskaņā ar Dienvidkorejas militārpersonu datiem, tika ziņots, ka tās nolidoja aptuveni 250 kilometrus. ASV militārpersonas paziņoja, ka viena no tām uzsprāga drīz pēc palaišanas, savukārt, divas citas izgāja no ierindas lidojuma laikā. Japānas valdība paziņoja, ka raķetes nogāzās ārpus Japānas ekskluzīvās ekonomiskās zonas un nerada draudus tās drošībai. Vēlāk Ziemeļkoreja paziņoja par "sacensībām" — Korejas Tautas armijas specvienību manevri par godu "Songun dienas" svinībām, kas tiek svinēta 25.augustā.

Situācija Korejas pussalā saasinājās pēc asiem Ziemeļkorejas un ASV paziņojumiem. Ziemeļkoreja apsolīja palaist ballistiskās raķetes uz Guamas rajonu, kur atrodas amerikāņu aviācijas bāze Andersena un jūras militārā bāze Apra-Hārbora. ASV prezidents Donalds Tramps solīja: ja Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns "izdarīs kaut ko ar Guamu, ar Ziemeļkoreju notiks kas tāds, ko vēl neviens nekad nav redzējis".

Pagājušajā nedēļā līderi mīkstināja savu paziņojumu toni. Kims Čenuns paziņoja, ka ir gatavs vēl kādu laiku pavērot ASV uzvedību, Tramps pieņēma šos vārdus. Taču pirmdien ASV un Dienvidkoreja sāka savstarpējās desmit dienu garās mācības "Ulchi — Freedom Guardian", kuras Ziemeļkorejā uztver kā bruņota konflikta izmēģinājumu.

Ziņu lente
0