Latvijas iedzīvotāji netic augstākās izglītības nepieciešamībai

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Aptaujas dati informē, ka lielākā daļa Latvijas iedzīvotāju uzskata: sekmīgai karjerai nebūt nav nepieciešama augstākā izglītība.

RĪGA, 28. augusts — Sputnik. CV Market organizētās aptaujas rezultāti liecina, ka lielākā daļa Latvijas iedzīvotāju uzskata: sekmīgai karjerai nebūt nav nepieciešama augstākā izglītība, vēsta baltnews.lv.

Šādu viedokli pauda 70% aptaujāto. 28% viņu vidū uzskata, ka iespējams iztikt bez augstākās izglītības, ja darbā iekārtoties palīdzēs radinieki un draugi, 24% domā, ka svarīgāk ir parādīt sevi praksē, nevis demonstrēt diploma, savukārt 18% paziņoja, ka darba devēju izglītība interesē mazāk nekā iemaņas.

Министр образования и науки Карлис Шадурскис - Sputnik Latvija
Pie Ministru kabineta notiek protesti pret RPIVA likvidācijas procesu

Augstākās izglītības piekritēju pusē 17% uzskata, ka augstskolas diploms var kļūt par izšķirošo faktoru, izvēloties starp kandidātiem ar līdzīgu pieredzi, 9% paziņoja, ka bez augstākās izglītības nav iespējams iekārtoties darbā prestižā uzņēmumā, savukārt 4% norādīja, ka sekmīgai karjerai nepieciešamas augstskolā saņemtās zināšanas.

Par augstākās izglītības nepieciešamību sekmīgai karjerai vairāk ir pārliecinātas sievietes un vecākās paaudzes cilvēki.

Aptaujā piedalījās 414 cilvēki vecumā no 20 līdz 55 gadiem.

Iepriekš Sputnik vēstīja, ka šovasar vairākām augstskolām Latvijā nav izdevies izpildīt abiturientu uzņemšanas plānu. Šajā mācību gadā augstskolām no valsts budžeta piesķirti vairāk nekā 30 milj. eiro, tātad uz valsts rēķina varēs mācīties 23,4 tūkstoši studentu. Taču augstskolām nākas aizvien grūtāk piesaistīt abiturientus, tāpēc vairākās universitātēs un reģionālajās augstskolās izsludināta papildu uzņemšana.

Iepriekš izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis paudis viedokli, ka augstskolu skaits Latvijā ir nesamērīgi liels. Politiķis uzskata, ka ar piecām vai sešām augstskolām Latvijā būtu pilnīgi pietiekami.

Ziņu lente
0