Raimonds Bergmanis nav pamanījis sprādzienu Kijevas centrā

© Sputnik / Sergey MelkonovRaimonds Bergmanis
Raimonds Bergmanis - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas aizsardzības ministra Raimonda Bergmaņa vizīti Ukrainas galvaspilsētā par godu valsts neatkarības pasludināšanas 26. gadadienai neaptumšoja sprādziens Kijevas centrā – par notikušo ministram pastāstīja žurnālisti.

RĪGA, 25. augusts — Sputnik. Latvijas aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis, kurš pašlaik uzturas oficiālā vizītē Kijevā, neko nav dzirdējis par vakarējo sprādzienu pilsētas centrā, viņš pastāstīja radio Baltkom.

Latvijas, Lietuvas, Polijas, Melnkalnes, Igaunijas, Gruzijas, Moldovas aizsardzības ministri, kā arī Pentagona vadītājs Džeimss Metiss un Lielbritānijas aizsardzības ministra vietnieks apmeklēja Kijevu, lai piedalītos valsts neatkarības pasludināšanas 26. gadadienai veltītajā militārajā parādē.

​Pa Kreščatiku kopā ar ukraiņu karavīriem pirmo reizi soļoja NATO dalībvalstu — ASV, Lielbritānijas, Kanādas, Lietuvas un Polijas karaspēku vienības, karavīri no Moldovas un Gruzijas, kas arī tiecas iestāties aliansē. Latviju, Rumāniju un Igauniju pārstāvēja karognesēju grupas.

​"Noskatījāmies ļoti iespaidīgu bruņoto spēku parādi. Biju vizītē Ukrainā pirms diviem gadiem, un divus gadus vēlāk vienkārši nespēju noticēt redzētajam, kā augusi cīņasspēja, Ukrainas gatavība, patriotisms un vienotība. No cilvēku noskaņojuma, no tā, kā viņi svinēja, nopratu, ka Ukraina ir neuzvarama. Tāds ir mans personiskais viedoklis," — pastāstīja Bergmanis.

​Svētku dienā Kijevas valdības kvartālā uzsprāga neidentificēts priekšmets, ievainojumus guva trīs cilvēki. Drošības dienests ziņoja, ka par galveno sprādziena versiju kārtības sargi uzskata huligānismu. Nacionālās drošības un aizsardzības padome neizslēdza terorakta versiju. Kijevas poliicija ierosinājusi krimināllietu saskaņā ar pantu "tīšas slepkavības mēģinājums".

"Par to izdzirdēju no jums, man tādas informācijas nav. Visi svinēja, neko tamlīdzīgu neredzēju un nedzirdēju. Šeit ierados vakar, kad Ukraina atzīmēja sava karoga dienu. Notika tikšanās ar prezidentu Poorošenko, kurā piedalījās triju Baltijas valstu un Melnkalnes ministri. Tā ilga veselu stundu, tāpēc mūs detalizēti iepazīstināja ar situāciju Ukrainā. Runājām arī par mūsu turpmāko sadarbību," — teica Bergmanis intervijā.

Ziņu lente
0