Igaunijā palielinājies vudū leļļu pieprasījums

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ne īpaši reliģiozajā Igaunijā daudzi tic kristālu dziedinošajam spēkam, ekstrasensorajām spējām un slepenai pasaules pārvaldei, tāpēc ezoteriskās preces ir īpaši pieprasītas.

RĪGA, 24. augusts — Sputnik. Igaunijas uzņēmumu peļņa, kuri piedāvā ezoteriskus pakalpojumus un pašpalīdzības kursus, pēdējos gados biedējoši pieaug, raksta Sputnik Igaunija.

Igaunijā ir reģistrēti vismaz 50 uzņēmumi, kuri tā vai citādi saistīti ar ezoteriku. To preces un pakalpojumi parasti maksā ļoti dārgi: holistiskā apmācība — 2665 eiro, apzināto izmaiņu māksla uzņēmējiem — 490 eiro, Budas tēls no avanturīna — 345 eiro.

Vīrietis stāv lauka vidū saulrieta laikā - Sputnik Latvija
Aptauja: reliģijas loma Latvijas iedzīvotāju dzīvē samazinās

Kā vienu no ienesīgākām kompānijām šajā nozarē Igaunijā portāls nosauc firmu Human OÜ, kas pieder jogas un apzinātās izmaiņas mākslas pasniedzējam Ingvaram Villido. Uzņēmuma tīrā peļņa 2016. gadā sasniegusi 226 tūkstošus eiro — piecas reizes vairāk nekā 2015. gadā.

Ievērojami ienākumi ir arī uzņēmumiem, kuri nodarbojas ar kristālu un rotaslietu tirdzniecību, kā arī organizē seansus, kuru laikā "attīra no nostāvējušās enerģijas, veciem uzvedības šabloniem un dažādiem blokiem", nosūta "eņģeļa vēstījumus" pa elektronisko pastu un piedāvā tamlīdzīgus pakalpojumus.

Pieaugusi arī ekstrasenses Merilinas Kerro peļņa. Viņas uzņēmums Mecero OÜ, kas cita starpā tirgo arī vudū lelles (350 eiro gabalā), 2016. gadā kļuva rentabls un ienesa 46 tūkstošus eiro.

Saskaņā ar Kantar Emor februārī veiktā pētījuma datiem, Igaunijā, kur iedzīvotāju reliģiozitāte ir ļoti zema (tikai 33% aptaujāto uzskata sevi par ticīgiem), 59% aptaujāto tic, kā pastāv cilvēki ar paranormālām spējām un augstākie spēki.

Kā liecina aģentūras Kantar Emor dati, kristālu dziedinošajam spēkam tic 36% Igaunijas iedzīvotāju — apmēram 350 tūkstoši cilvēku, galvenokārt sievietes. Par citplanētiešu civilizāciju eksistenci un to apmeklējumiem uz Zemes ir pārliecināti 38% cilvēku. Gandrīz puse iedzīvotāju — 47% (lielākoties igauņu tautības pārstāvji) — tic sazvērestību teorijām, bet 30% tic, ka pastāv slepenas organizācijas, kas pārvalda pasauli.    

Ziņu lente
0