ASV Valsts departamenta preses sekretāre sajaukusi Baltkrieviju ar Lietuvu

© AP Photo / STF Официальный представитель Государственного департамента США Хизер Науэрт
Официальный представитель Государственного департамента США Хизер Науэрт - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV Valsts departamenta preses sekretāre Hetere Nauerte paziņoja, ka ASV un KF pārstāvji Kurts Volkers un Vladislavs Surkovs tikās Lietuvā, nevis Baltkrievijā.

RĪGA, 24. augusts — Sputnik. ASV Valsts departamenta preses pārstāve Hetere Nauerte sajaukusi Baltkrieviju ar Lietuvu, komentējot Volkera un Surkova tikšanās rezultātu brīfinga laikā, vēsta Sputnik Baltkrievija. ASV un KF pārstāvji Kurts Volkers un Vladislavs Surkovs pagājušonedēļ tikās Minskā.

"Viņš (Volkers – red.) šonedēļ uzturējās Lietuvā un tikās ar vairākām amatpersonām no Krievijas ar mērķi apspriest Minskas procesu," – brīfingā paziņoja Nauerte.

Žurnālisti pārjautāja, vai tikšanās neesot notikusi Minskā, taču Nauerte atkārtoja: tikšanās notikusi Lietuvā. "Es zinu, ka viņi bija Lietuvā, viņi vakar tikās ar augstu stāvošām valdības amatpersonām. Un viņi sarunājās par Ukrainu," – viņa apgalvoja.

Президент США Дональд Трамп - Sputnik Latvija
Tramps iecēlis Valsts departamenta preses sekretāra amatā savas mīļākās pārraides vadītāju

ASV Valsts departamenta pārstāve norādīja, ka viņas rīcībā nav informācijas par Volkera un Surkova tikšanos Baltkrievijā. Pēc Valsts departamenta pārstāves vārdiem vairāki žurnālisti pārsteigti pārbaudīja paši savas piezīmes.

Krievijas prezidenta palīgs Vladislavs Surkovs pēc tikšanās ar Kurtu Volkeru Minskā abu amatpersonu sarunu vērtēja kā "lietderīgu un konstruktīvu". Pēc tikšanās Baltkrievijas galvaspilsētā 21. augustā ASV amatpersona devās uz Viļņu.

Ziņu lente
0