Politika

Šteinmeiers Tallinā kritizējis Baltijas valstu pozīciju attiecībā uz "Ziemeļu straumi 2"

© Sputnik / Алексей Никольский / Pāriet pie mediju bankasVācijas prezidents Franks Valters Šteinmeiers
Vācijas prezidents Franks Valters Šteinmeiers - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vācijas prezidents apmeklē Baltijas valstis.

RĪGA, 23. augusts — Sputnik. Vācijas prezidents Franks Valters Šteinmeiers ar kundzi šodien ierodas Rīgā oficiālās vizītes ietvaros Baltijas valstīs.

Pulksten 14.00 vācu kolēģi pie Rīgas pils sagaidīs Latvijas prezidents Raimonds Vējonis ar kundzi, tad valstu vadītāji veiks pārrunas — divpusējās un paplašinātajā sastāvā. Par diskusijas tēmām pieteikti Vācijas un Latvijas ekonomiskās sadarbības jautājumi, attiecības mediju un profesionālās izglītības jomā, kā arī sadarbība ar Krieviju un "Austrumu partnerības" valstīm. Pēc sarunām notiks valstu vadītāju kopīgā preses konference. Valsts prezidentu dzīvesbiedres apmeklēs Valmieru.

Здание компании Газпром - Sputnik Latvija
Sašķidrinātās gāzes gaidās: Latvijā par 75% pieaugusi gāzes iegāde no "Gazprom"

Iepriekš Šteinmeiers sācis divu dienu vizīti uz Igauniju. Kā vēsta Sputnik Igaunija, uzstājoties preses konferencē Tallinā, Šteinmeiers paziņojis, ka viņa valsts darīs visu iespējamo, lai kliedētu partneru šaubas attiecībā uz gāzes vadu "Ziemeļu straume 2", un apliecināja Igauniju, ka Vācija neatbalstīs un neīstenos projektu, kas neatbilst ES likumdošanas prasībām.

"Es ierosinu izskatīt šo projektu plašākā, proti, Eiropas kontekstā," — norāda Šteinmeiers, piebilstot, ka tapāt kā jebkurš cits liels infrastruktūras projekts, "Ziemeļu straume 2" iziet atbilstības ES likumdošanai pārbaudes.

Viņaprāt, projekts "Ziemeļu straume 2" tiek veidots visas Eiropas, nevis tikai Vācijas interesēs, kas ar to saņem dabas gāzi tieši no Krievijas.

"Es zinu, ka Ziemeļu un Austrum ziemeļu Eiropā kritizē šo projektu un skatās uz to nogaidoši, bet es saku, ka tas ir Vācijas interesēs, lai arī ES juridiski apstiprinātu, ka projekts atbilst tiesību normām," — uzsvēra Vācijas prezidents.

Iepriekš norisinājās Šteinmeierа tikšanās ar Igaunijas prezidenti Kersti Kaljulaidu un premjerministru Juri Ratasu. Šodien dienas pirmajā pusē Vācijas prezidents uzstājies ar runu Igaunijas Zinātņu akadēmijā par tēmu" Vācija un Igaunija — nestabilā pagātne, vienotā nākotne".

No Rīgas Šteinmeiers dosies uz Lietuvu. Viļņā plānota viņa tikšanās ar Lietuvas valsts prezidenti Daļu Grībauskaiti.

Ziņu lente
0