Valsts prezidents novēlēja skolēniem ārvalstīs nezaudēt saikni ar Latviju

© Foto : Lauku AvīzeRaimonds Vējonis un pirmā lēdija Iveta Vējone
Raimonds Vējonis un pirmā lēdija Iveta Vējone - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Raimonds Vējonis un pirmā lēdija Iveta Vējone, atvadoties ar projekta "Sveika, Latvija!" dalībniekiem, novēlējuši viņiem uzturēt saikni ar dzimteni.

RĪGA, 23. augusts — Sputnik. Vakar Rīgas pilī Valsts prezidents Raimonds Vējonis un viņa sieva Iveta Vējone tikās ar projekta "Sveika, Latvija!" dalībniekiem, par to teikts valsts vadītāja mājaslapā.

Latviešu izcelsmes skolēni no ASV, Kanādas un Austrālijas uzturējās Latvijā divu nedēļu laikā, apmeklējot Rīgu un citas pilsētas un novadus.

Vārdnīca - Sputnik Latvija
Latvijas Krievu savienība ir pret aizliegumu kārtot eksāmenus tikai krievu valodā

Latvijas Valsts prezidents uzrunā projekta dalībniekiem uzsvēra, ka viņiem bija lieliska iespēja iepazīties ar Latvijas dabu, kultūru un vēsturi, kā arī tikties ar spilgtām personībām.

"Jūsu acis redzēja Latviju, ausis dzirdēja latviešu valodu, un sirdis sajuta Latvijas cilvēku draudzību un atvērtību. Šie iespaidi papildinās tās zināšanas par Latviju, ko esat guvuši, apmeklējot svētdienas skolas, lasot grāmatas, meklējot informāciju internetā un klausoties vecāku un vecvecāku stāstos," — teica

Raimonds Vējonis novēlējis nezaudēt projekta dalībniekiem nezaudēt saikni ar Latviju un atgriezties mācībām vai darbam.

Tāpat Valsts prezidents pateicās Krāslavas ģimnāzijas un Aizputes novada Kalvenes pamatskolas skolēniem, kuri projekta ietvaros uzņēma pie sevis ārvalstu latviešu bērnus.    

Ziņu lente
0