Rīga iekļauta Austrumeiropas bagātāko pilsētu desmitniekā

© Sputnik / Владимир Песня / Pāriet pie mediju bankasRīga
Rīga - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Par Centrālās un Austrumeiropas turīgāko pilsētu tika atzīta Prāga, bet Rīga ierindojas devītajā vietā, nedaudz atpaliekot no Viļņas un ievērojami apsteidzot Tallinu.

RĪGA, 23. augusts — Sputnik. Neatkarīgas analītiskās kompānijas Euromonitor International speciālisti aprēķinājuši kādās Centrālās un Austrumeiropas valstu pilsētās ir visvairāk mājsaimniecību ar gada ienākumiem vairāk nekā 150 tūkstošus dolāru (aptuveni 130 tūkstoši eiro).

Rīgā tādu mājsaimniecību izrādījās 5 200, pateicoties tam pilsēta ierindojās reitinga devītajā vietā.

Вантовый мост через реку Даугаву в Риге - Sputnik Latvija
Latvija iekļauta zemas labklājības valstu grupā

Lietuvas galvaspilsēta Viļņa, kurā atbilstoši analītiķu versijai ir 5 400 bagātu mājsaimniecību, nedaudz apsteidz Rīgu, ieņemot astoto vietu. Igaunijas galvaspilsētai izdevās iekļūt tikai divdesmitniekā, ierindojoties 17 vietā (3 900 mājsaimniecību).

Pirmo vietu ieņēmusi Prāga, Čehijas galvaspilsētā ir 17 500 mājsaimniecības ar ienākumiem vairāk nekā 150 tūkstošus dolāru. Otro un trešo vietu attiecīgi ieņēmušas Varšava (15 300 mājsaimniecību) un Budapešta (12 700).

Iepriekš žurnālā Economist Intelligence Unit tika publicēts dzīvei labāko pasaules pilsētu reitings 2017. gadā.

Pēc žurnāla versijas par labāko pilsētu dzīvošanai kļuva Melburna Austrālijā, otro vietu ieņēmusi Austrijas galvaspilsēta Vīne, no trešās līdz piektās vietās ierindojās Kanādas pilsētas Vankūvera, Toronto un Kalgari. Sesto un septīto vietu ieņēmušas Austrālijas pilsētas Pērta un Adelaida. Astoto vietu ieņēma Jaunzēlandes lielākā pilsēta Oklenda. Devītā vieta tika piešķirta Helsinkiem, bet desmitā — vācu Hamburgai.    

Ziņu lente
0