Saakašvili nosaucis dienu, kad atgriezīsies Ukrainā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Gruzijas eksprezidents un Odesas apgabala bijušais gubernators apgalvo, ka Ukrainas prezidents Petro Porošenko anulējis viņa pilsonību un draud izdot Gruzijai sakarā ar "sagudrotām krimināllietām".

RĪGA, 22. augusts — Sputnik. Gruzijas eksprezidents un Odesas apgabala bijušais gubernators Mihails Saakašvili plāno atgriezties Ukrainā 10. septembrī, neskatoties uz vairāku Eiropas valstu piedāvājumu uzņemt viņu pilsonībā.

Savu viedokli viņš paudis video uzrunā savā lapā Facebook. Iepriekš viņš apgalvoja, ka ieradīsies no Polijas. Viņa partijas "Jauno spēku kustība" locekļi pavēstījuši, ka plāno sagaidīt savu līderi pie robežas un nogādāt Ukrainā.

"Esmu nolēmis atgriezties Ukrainā 10. septembrī. Daudzi man iesaka to nedarīt. Esmu saņēmis vairāku Eiropas valstu piedāvājumus piešķirt pilsonību. Arī bez darba un ienākumiem šeit nepalikšu… Lai kādas būtu iespējas, es iešu šajā cīņā. Esmu apsolījis Ukrainas tautai, un būšu tās pusē… Uz tikšanos pie Ukrainas un Polijas robežas," — pavēstīja Saakašvili.

Iepriekš izdevums "Ukrainas pravda", atsaucoties uz informācijas avotiem Ģenerālprokuratūrā, ziņoja, ka Saakašvili tiks izdots Gruzijai, ja tiks saņemts jauns pieprasījums par viņa ekstradīciju.

Bijušais Gruzijas prezidents un Odesas apgabala gubernators Mihails Saakašvili - Sputnik Latvija
Saakašvili informē par nodomu atbrīvot Ukrainu no oligarhiem

Iepriekš Sputnik Latvija informēja, ja jūlija beigās Ukrainas prezidents Petro Porošenko anulējis Mihaila Saakašvili pilsonību. Prezidenta administrācija to pamatoja ar nepatiesas informācijas sniegšanu dokumentos par pilsonības piešķiršanu.

Pats Gruzijas eksprezidents un Odesas apgabala bijušais gubernators tolaik uzturējās ASV, vēlāk apmeklēja Poliju, Lietuvu un Ungāriju. Ukrainas robežsardzes dienests pavēstīja, ka plāno atņemt Saakašvili Ukrainas pasi, ja viņš centīsies šķērsot robežu, kā arī neielaidīs viņu valsts teritorijā.

Latvijas pārstāvis Eiropas Parlamentā Andrejs Mamikins ieteica piešķirt Mihailam Saakašvili Latvijas nepilsoņa statusu un izsniegt attiecīgo pasi. Mamikina kolēģis no Lietuvas Petrs Auštrevičus uzskatīja par iespējamu piešķirt politiķim Lietuvas pilsonību.

Ziņu lente
0