Lietuva slēgs vēstniecību Šveicē

© Sputnik / Alexey Kudenko / Pāriet pie mediju bankasBerne. Šveice
Berne. Šveice - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lietuvas Ārlietu ministrija ierosinājusi slēgt vēstniecību Šveicē, ņemot vērā nelielo preču apgrozījumu un abu valstu nelielo politisko aktivitāti.

RĪGA, 22. augusts — Sputnik. Lietuvas vēstniecība Šveicē, iespējams, tiks slēgta no nākamā gada, informē Sputnik Lietuva, atsaucoties uz valsts Ārlietu ministrijas ziņojumu.

"Politiskās darbības apjoms Šveicē nav liels, vizītes augstākajā līmenī tiek organizētas reizi trijos gados. Šīs valsts vēstniecība Lietuvā ir akreditēta no Latvijas kopš 1992. gada. Tuvākajā laikā netiek plānota Šveices vēstniecības atklāšana Lietuvā," — teikts ĀM paziņojumā.

Ekonomikas jomā Lietuvas un Šveices attiecību līmenus nepārsniedz pirmskrīzes periodu 2008. gadā. Samazinās arī Šveices tiešās investīcijas Lietuvā.

Pie tam ĀM informēja, ka valsts centīsies saglabāt pašreizējo sadarbības līmeni.

Старая Рига - Sputnik Latvija
Latvijas vēstniecība atsakās strādāt ar Krievijas tūrisma kompānijām

"Vēstniecības likvidēšana nenozīmē, ka samazināsies Lietuvas sadarbība ar Šveices Konfederāciju, jo ar Eiropas Savienību un starptautisko drošību  saistītie jautājumi, kā arī citi svarīgi divpusējo attiecību jautājumi tiek sekmīgi koordinēti ar Lietuvas pastāvīgās pārstāvniecības ES, pastāvīgās pārstāvniecības ANO un  citu Ženēvā esošo starptautisko organizāciju starpniecību. Tos iespējams apspriest ministru tikšanos laikā šajās struktūrās," — atzīmēja ĀM.

Vēstniecības vietā plānots izveidot konsulāro nodaļu Ženēvā.

Šveices imigrācijas dienestu rīcībā esošā informācija liecina, ka valstī dzīvo vairāk nekā divi tūkstoši lietuviešu.

Ik gadus Lietuvu apmeklē aptuvkeni astoņi tūkstoši tūristu no Šveices.

Ziņu lente
0