Krievija dzēsusi pēdējo PSRS ārējo parādu

© Sputnik / Владимир Сергеев / Pāriet pie mediju bankasSpasskas torņa kuranti
Spasskas torņa kuranti - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Parāds Bosnijai un Hercegovinai radās tāpēc, ka Krievija atzina atbildību saskaņā ar bijušās PSRS saistībām bijušās Dienvidslāvijas priekšā.

RĪGA, 22. augusts — Sputnik. Šī gada 8. augustā Krievija dzēsusi pēdējo PSRS ārējo parādu, izmaksājot 125,2 miljonus dolāru Bosnijai un Hercegovinai, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz Krievijas Finanšu ministrijas sniegto informāciju.

"Bosnija un Hercegovina bija pēdējā bijušās PSRS vai Krievijas Federācijas kreditore, kuras priekšā joprojām vēl nebija dzēstas saistības," — norādīts FM paziņojumā.

Флаг Латвии - Sputnik Latvija
Latvija kļuvusi par ES līderi valsts parāda pieauguma ziņā

Parāds Bosnijai un Hercegovinai radās tāpēc, ka Krievija atzina atbildību saskaņā ar bijušās PSRS saistībām bijušās Dienvidslāvijas priekšā. Ar citām bijušajām Dienvidslāvijas republikām (Horvātiju. Melnkalni, Slovēniju un Maķedoniju) Krievija norēķinājās 2011.-2016. gg.

Šī gada martā Krievija parakstīja ar Bosniju un Hercegovinu vienošanos par parāda nomaksu. Tā stājās spēkā jūlijā, un 8. augustā Maskava dzēsa parādu vienreizējā maksājumā.

Patlaban Krievijai palicis tikai ārējais parāds Dienvidkorejas priekšā. Parāds 594,3 miljonu dolāru apmērā ir jādzēs līdz 2025. gada nogalei, atzīmēja Krievijas Finanšu ministrija.

Ziņu lente
0