Teroristi sākuši apšaudi starptautiskās izstādes laikā Damaskā, ir bojāgājušie

© Sputnik / Валерий Мельников / Pāriet pie mediju bankasDamaska
Damaska - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc drošības spēku informācijas, apšaudi veikuši bruņoti grupējumi no Damaskas piepilsētas, Austrumu Gutas.

RĪGA, 21.augusts — Sputnik. Četri cilvēki gājuši bojā un vismaz četri cilvēki tika ievainoti raķešu apšaudes rezultātā, kuru teroristi atklājuši starptautiskajā izstādē Damaskā, paziņoja RIA Novosti informācija avoti drošības spēku dienestos.

Pēc to informācijas, apšaudi veikuši bruņoti grupējumi no Damaskas piepilsētas, Austrumu Gutas.

Kā paziņoja Baltkrievijas vēstnieks Sīrijā Aleksandrs Ponomarjovs, neviens no Baltkrievijas dalībniekiem izstādē nav cietis. Diplomāts uzsvēra, ka apšaudes brīdī izstāde vēl nebija sākusi savu darbu.

Katalonijas policisti. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Publicētas Spānijā uzbrukumus sarīkojušo teroristu fotogrāfijas

Starptautiskā rūpniecības izstāde Damaskā notiek šogad pirmo reizi pēc sešu gadu pārtraukuma. Par tās dalībniekiem kļuva 43 valstis, tostarp Krievija, Baltkrievija un Armēnija. Divdesmit valstis pārstāv komercorganizācijas, savukārt 23 — oficiāli ar vēstniecības starpniecību. Kā atzīmēja Sīrijas izstāžu un starptautisko tirgu ģenerāldirektors Fares Al-Kirtli, neskatoties uz Eiropas sankcijām pret Damasku, pasākumā piedalās kompānijas no Grieķijas, Beļģijas, Francijas, Holandes un Itālijas.

Organizatori sagaida, ka izstādi šogad apmeklēs no 60 līdz 70 tūkstošiem cilvēku. Tika ziņots, ka ir ieviesti pastiprinātas kontroles pasākumi, lai nepieļautu pasākuma un tā viesu drošības draudus.

Starptautiskā izstāde Damaskā tika veikta katru gadu kopš 1954.gada līdz krīzes sākšanās 2011.gadā. Savas pastāvēšanas gadu laikā tā ieguvusi savā jomā lielākās statusu Tuvajos Austrumos.    

Ziņu lente
0