Politika

Erdogans ieteicis Vācijas ārlietu ministram "zināt savu vietu"

© Sputnik / Сергей Гунеев / Pāriet pie mediju bankasПрезидент Турции Реджеп Тайип Эрдоган
Президент Турции Реджеп Тайип Эрдоган - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Erdogans aicinājis Vācijā dzīvojošos turkus nākamajās vēlēšanās nebalsot par pašreizējo Vācijas kancleri Angelu Merkeli.

RĪGA, 20. augusts — Sputnik. Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans asi kritizējis Vācijas ārlietu ministru Zigmāru Gabrielu, kad ministrs apvainoja viņu par "rupjā iejaukšanos" Vācijas priekšvēlēšanu kampaņā, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz aģentūru France Presse.

"Viņš nezina nekādas robežas! Kas tu tāds esi, lai runātu ar Turcijas prezidentu? Zini savu vietu. Viņš mēģina mūs pārmācīt… Cik ilgi tu esi politikā? Cik tev gadu?" — teicis republikas prezidents, sava runā Turcijas televīzijā.

Piektdien laikraksts Hurriyet Daily News paziņoja, ka Erdogans aicinājis Vācijā dzīvojošos turkus nākamajās vēlēšanās nebalsot par pašreizējo Vācijas kancleri Angelu Merkeli un Sociāldemokrātiskās partijas līderi Martinu Šulcu.

Vācijas Ārlietu ministrijas vadītājs Zigmārs Gabriels nosauca Erdogana aicinājumu par "rupju iejaukšanos priekšvēlēšanu kampaņā". Viņš uzrunājis turku izcelsmes Vācijas pilsoņus, lūdzot "piedalīties vēlēšanās un izvēlēties demokrātisko partiju". Vēlēšanas Bundestāgā Vācijā notiks 24.septembrī.

Ziņu lente
0