Vatikāna valsts sekretārs dodas vizītē uz Krieviju

© ALBERTO PIZZOLI / AFPГоссекретарь Ватикана Пьетро Паролин, архивное фото
Госсекретарь Ватикана Пьетро Паролин, архивное фото - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Saskaņā ar Svētā troņa publicēto vizītes programmu ieplānota Vatikāna valsts sekretāra tikšanās ar Krievijas prezidentu Vladimiru putinu un ĀM vadītāju Sergeju Lavrovu.

RĪGA, 20. augusts – Sputnik. Vatikāna valsts sekretārs kardināls Pjetro Parolins savas vizītes laikā Krievijā, kas sāksies pirmdien, plāno apspriest jautājumus, kas saistīti ar visnopietnākajiem starptautiskajiem dosjē.

Збигнев Станкевич - Sputnik Latvija
Zbigņevs Stankevičs: Romas pāvesta un Maskavas patriarha tikšanās lauzīs ledu starp Baznīcām

"Es dodos vizītē uz Krieviju, lai, vienlaikus ar abpusēja rakstura tēmām un jautājumiem, kas attiecas uz Katoļu baznīcas dzīvi, apspriestu problēmas saistītas ar konfliktiem, kuri plosa daudzus, pārāk daudzus pasaules reģionus. Lai tiktu pieņemti visi pasākumi taisnības un miera atjaunošanai, cienot katra cilvēka godu un neaizskaramību," — paziņoja viņš šodien intervijā RIA Novosti.

Valsts sekretārs norādīja, ka daudzi pasaulē notiekošie konflikti izraisa Svētajā troņa nopietnas raizes. "Uzskatu, ka dažiem no tiem jāvelta īpaša uzmanība vizītes laikā, vispirms tām situācijām, kur Krievija ir tieši iesaistīta. Tas skar Tuvos Austrumus, it īpaši, traģēdiju, ko turpina pārdzīvot Sīrija, Irāka un dažas citas šī reģiona valstis. Arī temats, kurš uztrauc Eiropu – konflikti šajā kontinentā, sākot ar karu Ukrainā un neatrisinātajām situācijām Kaukāza dienvidos," — teica viņš.

Kardināls Parolins atzīmēja, ka aso starptautisko konfliktu saraksts ir garš un ne visi no tiem tiks apspriesti gaidāmās vizītes laikā. Taču, pēc viņa vārdiem, Svētā troņa diplomātiskie kontakti šajās lietās netiek pārtraukti. "Taču drāma, ko pārdzīvo iedzīvotāji, it īpaši dažās no tikko minētajām situācijām, prasa pastāvīgu uzmanību visos līmeņos," — nobeigumā teica viņš.

Ziņu lente
0