Spānija pastiprinājusi robežkontroli ar Franciju

© LLUIS GENE / AFPПолицейские проверяют автомобиль, участвовавший в террористической атаке в Камбрильсе
Полицейские проверяют автомобиль, участвовавший в террористической атаке в Камбрильсе - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
IeM norīkojusi pastiprināt policistu kontroli uz Spānijas un Francijas robežas pretterorisma komitejas sēdes rezultātā Madridē.

RĪGA, 20. augusts – Sputnik. Spānija pastiprinājusi robežkontroli ar Franciju, IeM neizslēdz, ka terorists, kurš saistīts ar uzbrukumiem Katalonijā, varētu slēpties šajā valstī vai arī Marokā, vēsta RIA Novosti ar atsauci uz aģentūru Europa Press.

Король Марокко Мухаммед VI, архивное фото - Sputnik Latvija
Marokas karalis apžēlojis vairāk nekā 400 par terorismu notiesāto

IeM norīkojusi pastiprināt policistu kontroli uz Spānijas un Francijas robežas pretterorisma komitejas sēdes rezultātā Madridē, kurā piedalījās visu valsts bruņotu spēku vienību iestāžu vadītāji. 

Iepriekš avīze Parisien paziņoja, ka Spānijas tiesībsargājošās iestādes pavēstīja saviem franču kolēģiem, ka viena no trim teroristu noīrētajām mašīnām varējusi šķērsot robežu ar Franciju. Runa ir par baltu Renault Kangoo.

Pēc terora aktiem Spānijā Maroka pastiprinājusi robežkontroli pie Seutas un Meliljas anklāviem, lai nedotu teroristiem iespēju paslēpties Marokas teritorijā, paziņoja avīze Al Massae.

Teroristiskajā grupējuma sastāvā, kas pastrādāja Barselonas un Kambrilsas teroraktus, bija 12 cilvēki. Šobrīd, pēc Spānijas mediju paziņojumiem, policija meklē 22 gadus veco marokānieti Junesu Abujakubu, kurš dzīvojis Ripolē. Tiek uzskatīts, ka tieši viņš ietriecis cilvēku pūlī Barselonā, un pēc tam aizbēga no notikuma vietas. Oficiāli šī informācija netiek apstiprināta.

Флаги с символикой Консервативной партии Эстонии - Sputnik Latvija
Igauņu konservatori piedāvā izsūtīt no Eiropas visus musulmaņus

Ceturtdien pēcpusdienā Barselonas tūrisma centrā uz gājēju ielas Rambla mikroautobuss ietriecis cilvēku pūlī. Atbildību par terora aktu uzņēmās "Islāma valsts". Pēc dažām stundām automobilis uzbrauca virsū cilvēku grupai Kambrilsā, 120 kilometru attālumā no Barselonas. Turklāt viens no teroristiem uzbrucis garāmgājējiem ar nazi. Pēc oficiālajiem datiem, terora aktu rezultātā Spānijā gājuši bojā 14 cilvēki un 130 guvuši ievainojumus, joprojām slimnīcās atrodas vairāk nekā 50 cilvēku. Turklāt automobilī Ford Focus tika atrasts spānieša mirstīgas atliekas, viņš tika nodurts.

Ziņu lente
0