Austrālijas premjers prezentējis savu aizsardzības plānu pret teroristu uzbrukumiem

© AP Photo / Rod McGuirkАвстралийский премьер Малкольм Тернбулл, архивное фото
Австралийский премьер Малкольм Тернбулл, архивное фото - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vēl 2016. gadā pēc terorakta Nicā premjers norīkoja sagatavot pretterorisma pasākumu kompleksu. Ar dokumenta sagatavošanu nodarbojās Austrālijas un Jaunzēlandes pretterorisma komiteja.

RĪGA, 20. augusts – Sputnik. Austrālijas premjerministrs Malkolms Tērnbuls svētdien prezentēja jauno plānu, kurā aprakstīti cilvēku masveida pulcēšanās vietu aizsardzības pasākumi pret teroristu uzbrukumiem, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz telekanālu SBS Australia.

Король Марокко Мухаммед VI, архивное фото - Sputnik Latvija
Marokas karalis apžēlojis vairāk nekā 400 par terorismu notiesāto

Pēc telekanāla datiem, jau 2016. gadā pēc terorakta Nicā premjers norīkoja sastādīt attiecīgo dokumentu. Ar dokumenta sagatavošanu nodarbojās Austrālijas un Jaunzēlandes pretterorisma komiteja.

Plāns ar nosaukumu "Austrālijas stratēģija cilvēku pulcēšanās vietu aizsardzībai no terorisma" balstās uz sadarbību starp policiju, vietējām padomēm, valsts varas iestādēm un privātajiem operatoriem sabiedrisko vietu drošības organizēšanai. Plāns tika nodots uzņēmējiem un vietējām varas iestādēm pagājušajā nedēļā.

Terorakta vietā Nicā - Sputnik Latvija
Traģēdija Nicā – līdz šim nebijis terorakts

Kā tiek ziņots, dokuments iekļauj instrukcijas patstāvīgai metāla un betonu nožogojumu, liela svara puķu dobju un citu konstrukciju ierīkošanai cilvēku masveida pulcēšanās vietās, tostarp stadionos, sabiedriskā transporta pieturās, tirdzniecības centros, bāros, klubos, viesnīcās, lūgšanu vietās, tūrisma apskates vietās, kinoteātros, parkos, festivālos un gājēju zonās. Tās neļautu veikt uzbrukumus ar automobili. Tāpat dokumentā ir atrodamas rekomendācijas ķīmiska un bruņota uzbrukuma gadījumiem.

Pēc valsts tieslietu ministra Maikla Kīnana vārdiem, jaunais plāns palīdzēs varas iestādēm un uzņēmējiem nodrošināt "piemērotus, atbilstošus" drošības pasākumus pret terorismu. "Austrālieši varēs turpināt baudīt sev pieejamās brīvības un savu dzīves stilu," — citē Kīnana paziņojumu avīze Sydney Morning Herald.

Ziņu lente
0