Barselonā izklīdināja mītiņu pret "Eiropas islamizāciju"

© AFP 2023 / JAVIER SORIANOМитинг против исламизации Европы, 18 августа 2017 года
Митинг против исламизации Европы, 18 августа 2017 года - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Akcija notikusi pašā centrā, Ramblas ielā, kur ceturtdien 17. augustā furgons ietriecies cilvēku pūlī.

RĪGA, 19. augusts – Sputnik. Barselonas policija izklīdināja mītiņu "pret Eiropas islamizāciju", ko organizējuši galēji labējie aktīvisti pēc terorakta, kura rezultātā bojā gāja 14 cilvēki, vēsta Sputnik korespondents.

Место наезда автобуса на пешеходов в Барселоне - Sputnik Latvija
Divās Spānijas pilsētās notikuši terorakti

Akcija notikusi pašā centrā, Ramblas ielā, kur aizvakar furgons ietriecies cilvēku pūlī. Kā vēsta El Pais, galēji labējo plakātos bija uzrakstīts "Izbeidziet Eiropas islamizāciju!", "Spānija ir kristiešu, nevis musulmaņu valsts!".

Vēl vienu protesta akciju organizēja antifašisti. Viņi kliedza saukļus "Bez policijas jūs esat nekas!", "Fašisti, prom no mūsu rajoniem!" un "Mēs nebaidāmies!".

Starp abu akciju dalībniekiem periodiski notika sadursmes, pastiprinātais policijas kordons mēģināja tās nepieļaut.

Ceturtdien pēcpusdienā Barselonas tūrisma centrā uz gājēju ielas Rambla mikroautobuss ietriecis cilvēku pūlī. Atbildību par terora aktu uzņēmās "Islāma valsts". Pēc dažām stundām cits furgons ietriecies cilvēku grupā Kambrilsā, 120 kilometru attālumā no Barselonas. Četrus teroristus, tostarp, pēc mediju datiem, Barselonas furgona vadītāju likvidēja, piektais tika ievainots un nomira vēlāk.

Pēc oficiālajiem datiem, terora aktu rezultātā Spānijā gāja bojā 14 cilvēki, 130 cietuši, 65 cilvēki joprojām atrodas slimnīcās. Bojāgājušo un ievainoto vidū ir 34 valstu pilsoņi.

Ziņu lente
0