Aptauja: poļi sākuši mazāk baidīties no "Krievijas draudiem"

© Foto : Lukas PlewniaПольский флаг
Польский флаг - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc sociologu datiem, Krievijas īstenoto politiku par "Polijas lielākiem draudiem," uzskata 40% aptaujas dalībnieku.

RĪGA, 18. augusts — Sputnik. Socioloģiskā dienesta IBRiS aptaujas rezultāti liecina, ka vairāk nekā divkārt samazinājies Polijas iedzīvotāju skaits, kuri uzskata, ka Krievijas īstenotā politika apdraud viņu valsti, vēsta RIA Novosti.

Aptauja veikta pēc laikraksta Rzeczpospolita pasūtījuma. Pēc sociologu datiem, Krievijas īstenoto politiku par "Polijas lielākiem draudiem," uzskata 40% aptaujas dalībnieku. Aptauja tika veikta 11. un 12. augustā.

Analoģiskā pētījuma gaitā pirms trīs gadiem par tādiem draudiem paziņojuši gandrīz 83% poļu.

Par "Krievijas draudiem" lielākā mērā satraukušies 53% valstī lielākās opozīcijas partijas "Pilsoņu platforma" atbalstītāji un tikai 40% valdošās partijas "Tiesības un taisnīgums" atbalstītāju.

Bažas saistībā ar Krievijas politiku pārsvarā pauž Polijas izglītotākie iedzīvotāji: bažas par "Krievijas draudiem" pauž 47% aptaujas dalībnieku ar augstāko izglītību un 23%, kas augstākās mācību iestādes nav absolvējuši.

Pārējo Polijas apdraudējumu skaitā respondenti nosaukuši islāma terorismu (20%) un kaimiņvalsts – Vācijas politiskās un ekonomiskās dominances pozīcijas Eiropā (11%). Turklāt pieaug bažas par islāma terorismu: pirms trim gadiem par šiem draudiem paziņoja tikai 4% aptaujas dalībnieku.

Ziņu lente
0