Baltā aļņa meklējumos: video ieraksts sabojājis dzīvi zviedru ģimenei

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Zviedrijā uzņemto video ierakstu, kurā redzams reti sastopams balts alnis, noskatījušies tūkstošiem cilvēku. Tagad tas sabojājis dzīvi ģimenei, kuras pagalmā alnis mielojas ar āboliem.

RĪGA, 16. augusts – Sputnik. Reti sastopamais baltais alnis, kas nejauši uzņemts video Zviedrijas rietumos, iekarojis slavu visā pasaulē, taču dažu labu nebūt neiepriecina dzīvnieka popularitāte, raksta The Local.

Vietējā iedzīvotāja video noskatījušies tūkstošiem cilvēku gan Zviedrijā, gan aiz tās robežām, un baltais alnis ir pārvērties par vispasaules zvaigzni.

Alnene izglābusi savu mazuli no lāča - Sputnik Latvija
Alnene izglābusi savu mazuli no lāča

Šīs ziņas neiepriecina Katrīnu Lēvenstrēmu, kuras dārzā nereti ielaužas cilvēki – viņi vēlas paskatīties uz alni, kam iegaršojušies āboli sievietes dārzā.

"Dažkārt viņš nāk šurp vairākas dienas pēc kārtas. Stundām ilgi klaiņo, apgrauž krūmus un ābolus. Un cilvēki nāk šurp cerībā, ka viņš būs šeit. Gadās arī mierīgi periodi, taču dažkārt cilvēki ierodas ik dienas," – viņa stāsta.

Problēmu sagādā arī vietējā grupa Facebook, kurā tiek publicētas balto aļņu fotogrāfijas un vietas, kur tie redzēti. Pēc tam tūristi dodas ciemos pie Lēvenstrēmiem.

"Mani lūdza runāt ar viņiem angliski. Es nezinu, no kurienes viņi ierodas. Protams, mums sagādā raizes tāda ažiotāža. Mēs ar vīru jokojam, ka droši vien vajadzētu pārdot māju, kamēr visi raksta par to, ka te ganās alnis," – viņa teica.

"Tas ir slikti, ka alni neliek mierā un vajā viņu. Viņš var kļūt agresīvs," – piebilda Katrīna.

Ziņu lente
0