Latvijas premjers gaida īpašu ielūgumu mācībās "Rietumi 2017"

© Sputnik / Igor Zarembo / Pāriet pie mediju bankasJūras desanta izsēšanās mācības. Foto no arhīva
Jūras desanta izsēšanās mācības. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ar ielūgumu no Baltkrievijas nepietiek, pavēstīja Latvijas valdības vadītājs.

RĪGA, 15. augusts — Sputnik. Latvijas premjerministrs Māris Kučinskis uzskata, ka Aizsardzības ministras novērotajiem nepietiek ar Baltkrievijas nosūtīto ielūgumu apmeklēt Baltkrievijas un Krievijas mācības "Rietumi 2017", nepieciešams arī ielūgums no Krievijas.

Augusta sākumā Baltkrievijas AM nosūtīja kolēģiem Latvijā ielūgumu diviem novērotājiem, un Latvija apstiprināja, ka ielūgumu saņēmusi.

"Lai Latvijas novērotāji varētu piedalīties Krievijas un Baltkrievijas mācībās «Zapad», ir jāsaņem uzaicinājums no Krievijas, jo ar uzaicinājumu no Baltkrievijas nepietiek," — skaidroja Kučinskis LTV  pārraidē "Rīta panorāma" un piebilda, ka cer tuvākajā laikā saņemt arī ielūgumu no Krievijas. Viņš paskaidroja, ka gaidāmās mācības nav nekāds ārkārtējs pasākums.

"Tāpēc nevajadzētu pārspīlēt ar runām, ka tās varētu pārvērsties kaut kādās citās akcijās," — uzsvēra Ministru prezidents.

NATO mācības Saber Strike 2016 Igaunijā - Sputnik Latvija
Viedoklis
Igaunijas un ASV draudzība. Amerika "apskauj" aizvien ciešāk

Baltkrievijas un Krievijas bruņoto spēku kopīgās stratēģiskās mācības "Rietumi 2017" notiks 14.-20. septembrī Baltkrievijas teritorijā. Atbilstoši 2011. gada Vīnes dokumentam, mācību dalībnieku skaits nepārsniedz 13 tūkstošus cilvēku. No Krievijas BS mācībās piedalīsies aptuveni 3 tūkstoši karavīru un 280 tehnikas vienības, plānots piesaistīt arī aviāciju. Mācībās tiks apgūta plānošana un reģionālā bruņoto spēku grupējuma pielietošana, ņemot vērā NATO aktivitāti pie Baltkrievijas un Krievijas robežām.

Mācības jau vairākus mēnešus rada bažas Latvijā. Piemēram, valsts ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs jau aprīlī norādīja, ka manevru gaitā Krievija ievedīšot armiju Baltkrievijā un aizmirsīšot tur.

Diplomāts vairākkārt aicinājis gatavoties dažādiem notikumu variantiem pie Latvijas robežām notiekošo mācību rezultātā un tikai pēc vizītes Minskā jūlijā paziņoja, ka pārrunās ar Baltkrievijas kolēģi Vladimiru Makeju saņēmis visas atbildes par mācībām "Rietumi 2017".

Ziņu lente
0