Mediji: Krievijas atomzemūdenes "pazudīs" no pretinieka radariem

© Foto : Bellona FoundationKrievijas atomzemūdene. Foto no arhīva
Krievijas atomzemūdene. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Mediji informē, ka, pateicoties jaunākajiem Krievijas izstrādājumiem, tās atomzemūdenes būs gandrīz nemanāmas hidroakustiskajām stacijām.

RĪGA, 15. augusts — Sputnik. Krievijas jaunākās "Borei A" un "Jaseņ M" tipa atomzemūdenes būs gandrīz nemanāmas hidroakustiskajās stacijās — zemūdeņu identifikācijas galvenajos līdzekļos, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz avīzi "Izvestija".

Unikālā iespēja radusies, pateicoties Krievijā ražotajiem beztrokšņa hermētiskajiem sūkņiem. Iepriekš zemūdenes tika aprīkotas ar Moldovā ražoto uzņemuma "Gidrotehnika" produkciju.

Sanktpēterburgā notika Krievijas JKF dienas parādes mēģinājums - Sputnik Latvija
Putins pieņems galveno jūras kara spēku parādi Sanktpēterburgā

Katras zemūdenes konstrukcijā iekļauti desmitiem sūkņu. Faktiski tā ir zemūdenes "sirds" un "asinsrites sistēma". Tie nodrošina šķidruma cirkulēšanu reaktorā, torpēdas aparātu uzpildi ar ūdeni pirms šāviena, atbild par iegrimšanas un uzpeldēšanas procesiem. Taču to darbībā radītais troksnis ir galvenais atomzemūdenes demaskēšanas faktors — to "dzird" pretinieka hidroakustiskās stacijas.

Jaunos sūkņus izstrādājis un laiž klajā uzņēmums "Lāpstiņu hidrauliskās mašīnas". Izstrādājuma īpatnības ir slepenotas, jo tieši tās nosaka konkrētās zemūdenes "portretu". Zinot šos parametrus, zemūdeni iespējams bez grūtībām identificēt dabisko trokšņu fonā.

Ziņu lente
0