Politika

Ķīna sola atbildēt ASV uz tirdzniecības noteikumu ierobežošanu

© GREG BAKER / AFPĶīna
Ķīna - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ķīnas Komercijas ministrija norāda, ka valsts spers noteiktus atbildes soļus ar mērķi garantēt savu likumīgo tiesību un interešu ievērošanu.

RĪGA, 15. augusts — Sputnik. Ķīna ir gatava izšķirošai atbildei ASV uz noteikumu ierobežošanu divpusējās tirdznieciskajās attiecībās ar ASV, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz Ķīnas Tautas Republikas Komercijas ministrijas paziņojumu.

"Ķīna cer, ka ASV tirdzniecības pārstāvji cienīs objektīvus faktus, pieturēsies pie tiem, kā arī rīkosies piesardzīgi," — informēja KM.

Komercijas ministrija atzīmē, ka gadījumā, "ja ASV neņems vērā faktus, necienīs daudzpusējās tirdzniecības normas un to rīcība kaitēs abu valstu tirdznieciskajām attiecībām, Ķīna nenoskatīsies uz to no makas un spers noteiktus atbildes soļus ar mērķi garantēt savu likumīgo tiesību un interešu ievērošanu".

Krievijas ārlietu ministra vietnieks Sergejs Rjabkovs - Sputnik Latvija
Krievijas atbilde sankcijām dos sāpīgu triecienu amerikāņu valūtai

Pirmdien ASV prezidents Donalds Tramps pavēstīja, ka devis rīkojumu izvērtēt amerikāņu intelektuālā īpašuma laupīšanu no Ķīnas puses, un apsolīja, ka Vašingtona ieviesīs ierobežojumus godīgas tirdzniecības noteikumos. Viņš piebilda, ka "tas ir liels solis, taču tas ir tikai sākums".

Iepriekš kļuva zināms, ka Tramps plāno izmantot 1974. gada Tirdzniecībs akta 301. pantu. Tas ļauj ASV vienpusēji noteikt šķēršķus eksporta preču ceļā. Izdevums Politico atzīmēja, ka šāds solis, iespējams, varētu novest pie importa tarifu pieauguma.

Ziņu lente
0