Politika

Ziemeļkorejas valdība aicinājusi vēstniekus ierasties uz apspriedi Phenjanā

© Sputnik / Илья Питалев / Pāriet pie mediju bankasKTDR
KTDR - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Korejas Tautas Demokrātiskās Republikas valdība ataicinājusi savus vēstniekus lielākajās pasaules valstīs piedalīties diplomātu apspriedē, ņemot vērā starptautisko sankciju pastiprināšanos.

RĪGA, 14. augusts — Sputnik. Korejas Tautas Demokrātiskās Republikas (KTDR) valdība ataicinājusi savus vēstniekus lielākajās pasaules valstīs piedalīties diplomātu apspriedē, ņemot vērā starptautisko sankciju pastiprināšanos un spiedienu pret Ziemeļkoreju sakarā ar tās kodolieroču un raķešu potenciāla palielināšanu, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz informācijas aģentūru Renhap.

"Patlaban Ziemeļkoreja izsaukusi uz Phenjanu vēstniekus lielākajās valstīs, domājams diplomātiskā korpusa sapulcei," — aģentūra Renhap citē avotu Dienvidkorejas valdībā.

Phenjana - Sputnik Latvija
Ziemeļkoreja noraidījusi Dienvidkorejas piedāvājumu uzlabot attiecības

Aģentūras rīcībā esošā informācija liecina, ka apspriedē piedalās KTDR vēstnieks Ķīnā, vēstnieks Krievijā un Ziemeļkorejas pastāvīgais pārstāvis ANO.

Aģentūra atgādināja, ka šādas apspriedes KTDR organizē ik gadus.

Ziemeļkoreju satrauc draudi no ASV puses, un valsts pastiprināti izstrādā starpkontinentālās ballistiskās raķetes ar kodolgalviņām cerībā, ka tas palīdzēs valstij izvairīties no Irākas likteņa. Taču vienlaikus KTDR pārkāpj kodolieroču neizplatīšanas režīmu un pret to vēršas aizvien jaunas sankcijas no ANO DP puses.

5. augustā pieņemtajā ANO Drošības Padomes rezolūcijā iekļauti vairāki stingri pasākumi, kuru vidū ir aizliegums iepirkt KTDR ogles, dzelzs rūdu un jūras produktus. Phenjana šo pasākumu uzskata par valsts suverenitātes pārkāpumu.

Ziņu lente
0