ASV būvē militāros poligonus Lietuvā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
2017. gadā Lietuvā plānots uzbūvēt un atjaunot aptuveni 50 militāras nozīmes objektus.

RĪGA, 14. augusts — Sputnik. Lietuvas militāro poligonu un Šauļu aviobāzes modernizācija un rekonstrukcija paātrināsies, informē Sputnik Lietuva, atsaucoties uz Aizsardzības ministrijas preses dienestu.

2017. gadā Lietuvā plānots uzbūvēt un atjaunot aptuveni 50 militāras nozīmes objektus. Daļa no tiem, kas uzbūvēti jau 2016. gada jūlijā jau tiek ekspluatēti, citos sākti vai intensīvi norit būvdarbi.

"Ņemot vērā Lietuvas militāro struktūru ātro paplašināšanos un aizvien lielāka sabiedroto valstu karavīru skaita ierašanos Lietuvā, poligonu attīstība un modernizācija ir viens no mūsu darbības prioritārajiem virzieniem," — pastāstīja aizsardzības ministra vietnieks Gedrims Eglinskis.

Savukārt Lietuvas armijas militāro mācību poligonu un teritoriju attīstības projekta vadītājs majors Dainus Misūns norādīja, ka militārajā poligonā Pabradē gandrīz noslēgta amunīcijas glabāšanas vietu iekārtošana. Līdztekus plānots iekārtot kāpurķēžu un riteņu transporta līdzekļu un aviācijas noliktavas, transporta līdzekļu mazgāšanas vietas, remonta garāžas un citus objektus.

Černobiļa - Sputnik Latvija
Amerikāņu telekanāls Lietuvā uzfilmēs seriālu par Černobiļu

Mumaiču militārā kompleksa teritorijā turpināsies iekšējā ceļu tīkla izbūve, tiks uzstādītas inženiersistēmas, transporta uzglabāšanas un remonta infrastruktūra.

Aviācijas bāzē tiks remontēta lidmašīnu trase un rekonstruēts laukums pie angāriem utt.

Darbi objektos, ko organizē Lietuvas AM sadarbībā ar ASV, norit par ASV līdzekļiem, kas paredzēti Eiropas drošības nodrošināšanas iniciatīvas projektiem atbilstoši Lietuvas un ASV līgumam no 2014. gada. Šīs iniciatīvas ietvaros Lietuvas militārās infrastruktūras attīstībai 2017.-2019. gadā plānots atvēlēt vairāk nekā 37 miljonus eiro.

Konkursos par būvdarbu veikšanu piedalījās 11 uzņēmumi no ASV, Igaunijas, Lietuvas un Turcijas.

Poligonu un mācību bāžu attīstības projektu plānots īstenot pakāpeniski līdz 2022. gadam. Kopējais investīciju apjoms sastādīs aptuveni 81 miljonu eiro.

Līdzekļi tiks piešķirti no nacionālā budžeta, Eiropas drošības nodrošināšanas iniciatīvas programmas un NATO investīciju programmas.

Ziņu lente
0