Politika

Mediji uzzinājuši par Trampa plāniem uzsākt izmeklēšanu pret Ķīnu

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Izmeklēšanas sākums nenozīmē tūlītēju sankciju ieviešanu, taču perspektīvā Vašingtona varēs vienpusējā kārtā uzstādīt barjeras eksporta precēm.

RĪGA, 13.augusts — Sputnik. ASV tur aizdomās Ķīnu intelektuālā īpašuma tiesību pārkāpumos un tehnoloģiju nodošanā un sāk izmeklēšanu pret Pekinu, vēsta RIA Novosti.

Par to, kā ziņo Politico ziņotāji Baltajā namā, prezidents Donalds Tramps paziņos pirmdien.

Pentagona vadītājs Džefs Metiss - Sputnik Latvija
ASV aizsardzības ministrs uzskata par iespējamu konfrontāciju ar Ķīnu

Kā tiek atzīmēts, Tramps plāno izmantot 1974.gada Tirdzniecības akta 301 pantu. Izmeklēšanas sākums nenozīmē tūlītēju sankciju ieviešanu, taču perspektīvā Vašingtona varēs vienpusējā kārtā uzstādīt barjeras eksporta precēm. Tas var vest pie ķīniešu produkcijas ievešanas nodevu paaugstināšanas.

Sestdien Tramps un ĶTR priekšsēdētājs Sji Dzjiņpiņs telefoniski apsprieda situāciju Korejas pussalā. Ķīnas līderis paziņoja, ka Pekina gatava uz savstarpējās cieņas pamata kontaktēties ar Vašingtonu noregulēšanas jautājumos, savukārt amerikāņu prezidents pateica, ka vērtē Ķīnas lomu reģionālo problēmu atrisināšanā.

Taču, augusta sākumā avīze The New York Times jau ziņoja par Baltajā namā gatavotajiem tirdzniecības ierobežojumiem attiecībā pret Pekinu. Pēc izdevuma ziņotāju informācijas, Trampu sarūgtina Ķīnas pasivitāte attiecībā pret Ziemeļkorejas kodolprogrammu un virzās prom no plāniem sadarbības stiprināšanai ar ķīniešu partneriem.    

Ziņu lente
0