Bijušais Lietuvas prezidents pārmet Grībauskaitei kalpošanu ASV interesēm

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Pāriet pie mediju bankasПрезидент Литвы Даля Грибаускайте
Президент Литвы Даля Грибаускайте - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Grībauskaites paziņojumi par nepieciešamību bez liekām runām atbalstīt jaunās ASV sankcijas attiecībā pret Krieviju ir pretrunā ar Briseles pozīciju, norādīja Rolands Pakss.

RĪGA, 11. augusts – Sputnik. Prezidentes Daļas Grībauskaites vadībā Lietuva kalpo ASV interesēm, paziņoja bijušais Lietuvas prezidents, Eiroparlamenta deputāts Rolands Pakss, vēsta Sputnik Lietuva.

Pēc politiķa vārdiem, kareivīgi noskaņotā Lietuvas prezidente šonedēļ "pārspējusi" vairumu Eiropas līderu, izsakot visaptverošu sajūsmu par amerikāņu likumu par jaunajām sankcijām attiecībā pret Krieviju.

Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite - Sputnik Latvija
Lietuvas prezidente: jaunības entuziasms pasargās valsti no ienaidnieka

"Viņa pāršāva pār strīpu uzreiz pēc tā, kad Eiropa izteica savas raizes sakarā ar ASV rīcību, kas varētu negatīvi ietekmēt enerģētikas projektus, saistītus ar Eiropas Savienības interesēm," — paziņoja Pakss.

Viņš uzsvēra, ka atbalstot ASV pret Krieviju vērstās sankcijas, Daļa Grībauskaite "nolika pie vietas" Vācijas, Francijas, Austrijas un citu valstu politiskās elites viņu tā saucamās saudzīgas izturēšanas pret Krieviju dēļ, tomēr Lietuvas prezidentes izteicieni par nepieciešamību atbalstīt jaunās sankcijas attiecībā pret Krieviju ir pretrunā ar oficiālo Briseles pozīciju.

"Lietuvas prezidente nolēma, ka viņai ir tiesības pārvilkt svītru pāri visiem nolikumiem un ievest jaunus ES vispārējās enerģētikas politikas noteikumus," — atzīmēja politiķis.

Jaunās ASV sankcijas attiecībā pret Krieviju kļuvušas par vislielākajām, kopš 2014. gada. Eksperti ir vienisprātis, ka kārtējo ierobežojumu iemesls ir Vašingtonas ekonomisko interešu virzīšana.

Ziņu lente
0