Baltijas valstu premjerministri tikās Latvijā, lai apspriestu gāzes jautājumus

© Foto : mk.gov.lv / Valsts kancelejaФлаги Балтийских стран на башне
Флаги Балтийских стран на башне - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Igaunijas premjerministrs Jiri Ratass un viņa Lietuvas kolēģis Sauļus Skvernelis ieradušies Inčukalnā, kur viņus sagaidīja Māris Kučinskis; uzmanības centrā bija reģionālā SDG termināla būvniecība, gāzes piegāžu avotu diversifikācijas un gāzes piegāžu nodrošināšana Baltijas valstīs.

RĪGA, 11. augusts – Sputnik. Baltijas valstu ministru prezidenti šodien apmeklējuši Inčukalna gāzes glabātuvi Latvijā, lai apspriestu sašķīdinātās dabas gāzes (SDG) reģionālā termināla būvniecības jautājumus, vēsta Latvijas Ministru kabineta preses dienests.

Māris Kučinskis tikās ar kolēģiem no Igaunijas un Lietuvas Jiri Ratasu un Sauļusu Skverneli. Tikšanās laikā tika apspriesti SDG reģionālā termināla būvniecības un tā infrastruktūras jautājumi, gāzes piegāžu avotu diversifikācija un stabilas un drošas gāzes piegādes nodrošināšana Baltijas valstīm.

"Lēmumam par SDG termināla būvniecību ir jābūt ekonomiski efektīvam un jānodrošina nepārtraukta gāzes piegāde ilgtermiņa perspektīvā. Igaunija gatava apspriest dažādus savstarpējā darba formātus šajā virzienā ar nosacījumu, ka visiem tiks nodrošinātas vienlīdzīgas iespējas," — citē Igaunijas premjera vārdus preses dienests.

Maijā Baltijas valstu valdību vadītāji apmeklēja igauņu pilsētu Paldiski, kur iepazinās ar kompānijas Alexela SDG termināla būvprojektu, jūnijā – Klaipēdu, kur atrodas SDG glabātuves kuģis.

Ziņu lente
0