Piramīda zem kupola: neparasta svētcēļojumu vieta Lietuvā

© Sputnik / Alexander LipovetsPovilasa kupols un piramīda
Povilasa kupols un piramīda - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lietuvas Katoļu baznīca nesniedz komentārus stāstiem par eņģeļa parādīšanos, kuras vietā netālu no Druskininkiem uzcelta stikla piramīda zem caurspīdīga kupola.

RĪGA, 7. augusts — Sputnik. Netālu no trases Alitusa-Druskininki meža pļaviņā pirms pieciem gadiem parādījās neparasta ēka — Povilasa piramīda, stāsta Sputnik Lietuva.

1990. gadā, kad Lietuvā izvērsās neatkarības cīņas kustība, nelielā meža ciema Česuku iedzīvotāji, kuru vidū bija septiņus gadus vecais Povilass Žeks, novēroja neparastu parādību — no debesīm nolaidās spielgts gaismas kūlis, kurā cilvēki saskatīja eņģeļa figūru.

2002. gadā Žeks uzcēla šajā vietā nelielu stikla un metāla piramīgu, kuras formas, izmērus un konstrukciju viņam "nodevis" eņģelis. Pārpasaulīgā būtne pastāstījusi jauneklim, ka piramīdu apmeklēs svētceļnieki, lai stiprinātu dvēseli un ķermeni.

Pēc tam 2009. gadā pār Žeku nāca jauna atklāsme, un viņš pāri piramīdai uzbūvēja sfērisku kupolu, kura mērķis ir pastiprināt piramīdas mistisko iedarbību.

© Sputnik / Alexander LipovetsPovilasa piramīda kupola centrā
Главная пирамида Повиласа в центре купола - Sputnik Latvija
Povilasa piramīda kupola centrā

Daudzi cilvēki, kas pabijuši līdzās piramīdai, apgalvo, ka sajutuši enerģijas pieplūdumu, taču skeptiķi ir pārliecināti, ka tā ir pašiedvesma. Strīdi par piramīdas dziedējošo spēku turpinās vēl šobaltdien. Lietuvas Katoļu baznīca nekādi nav paudusi viedokli par Povilasa piramīdu.

Pie ieejas sakoptajā mājā, kurā panteisma motīvi savijas ar kristietību, uzstādīti trīs lieli koka krusti, ko rotā tautas ornamenti. Šajā vietā ekskursiju vadītāji lūdz tūristus un svētceļniekus "atstāt negatīvās domas, emocijas un enerģiju" un ieiet mājā "ar tīrām domām".

Galvenajā pļaviņā ar trim krustiem atrodas galvenais mājas objekts — stikla kupols. Tā restotā konstrukcija veido sfēru no trijstūra formas rūdīta stikla metala ietvarā.

© Sputnik / Alexander LipovetsStikla kupols virs Povilasa piramīdas
Стеклянный купол над пирамидой Повиласа  - Sputnik Latvija
Stikla kupols virs Povilasa piramīdas

Kupola iekšienē uz marmora grīdas uzstādīta Povilasa piramīda. Tā ir metāla konstrukcija, kuras pamata centrā redzams neliels koka galds ar grebtiem traukiem.

Pie vienas no sienām atrodas liels trauks ar ūdeni — tas šeit "uzlādējas" ar dievišķo enerģiju. Ūdeni ikviens tūrists un svētceļnieks var paņemt līdzi — uzpildīt trauku nelielā lapenē līdzās kupolam. "Dievišķo enerģiju" iespējams uzlādēt arī pasēžot uz krēsla pie kupola sienas.

© Sputnik / Alexander LipovetsLapenē tiek uzpildītas enerģētiski bagātinātā ūdens pudeles
Заряженной водой наполняют пластиковые бутылки внутри беседки-часовни - Sputnik Latvija
Lapenē tiek uzpildītas enerģētiski bagātinātā ūdens pudeles

Lietuvas Kultūras ministrijas komisija atzinusi stikla kupolu virs piramīdas par unikālu modernās mākslas darbu. Povilasa piramīda iekļauta Lietuvas tūrisma maršrutos.

Ziņu lente
0